Дата публікації:
21 вересня 2016
Кількість переглядів:
1095
Поділитися:

За ініціативою навчально-наукового інститут бізнес-технологій «УАБС» 17 вересня вперше в Сумах відбулася Битва Стартапів – захід, метою якого є допомога молодим підприємцям у пошуку інвестицій, оцінці готовності та інвестиційної привабливості їх проектів.

Організатори заходу – Українська асоціація венчурного та приватного капіталу, інвестиційна платформа Startup.Network, кафедра економічної кібернетики ННІ БТ «УАБС» Сумського державного університету. Партнери – Cтартап-центр СумДУ «New Generation», Бізнес-школа СумДУ «Youth&Business», Навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту ім. О. Балацького СумДУ.

58-ма Битва Стартапів проходила у два етапи: на першому представники Української асоціації венчурного та приватного капіталу, інвестиційної платформи Startup.Network розповіли про останні події та новини в світі інвестицій, дали  поради молодшим колегам, поділилися рецептом досягнення успіху.

На другому етапі відбулася власне презентація проектів. Для участі у заході було відібрано 6 команд, які представили свої бізнес-ідеї на розсуд експертного журі: представників бізнесу, проектів з підтримки стартап-руху, а також науковців.

Переможцями битви стали два проекта. За результатами голосування експертів найбільшу кількість балів набрав проект «Фармакологічний довідник «PharmGuide». Програмний продукт «Фармакологічний довідник «PharmGuide» розроблений з метою швидкого доступу сімейним лікарем (та іншими зацікавленими особами) до основної інформації про лікарські засоби. Програма працює в автономному режимі (без доступу до Інтернету) на операційній системі Андроїд.

Переможцем за результатами  онлайн-голосування гостей став «Центр адитивних технологій». Мета стартапу – створення дослідницького центру для надання послуг, навчання спеціалістів та консультацій у сфері тривимірного друку та сканування. Дослідження сфер застосування технологій адитивного виробництва. Виготовлення власних 3D-принтерів та 3D-сканерів на замовлення.

Команди переможців візьмуть участь у Великому осінньому фіналі Битви Стартапів, що відбудеться в Києві 13 жовтня.

Проведення такого заходу в Сумах є свідченням розвитку новаторського для України та Сумського регіону стартап-руху, який дозволяє розкрити нові інвестиційні можливості для молоді, реалізувати підприємницькі ідеї, - переконані організатори. Кафедра економічної кібернетики щиро вдячна співорганізаторам та партнерам за підтримку проекту.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]