Дата публікації:
26 вересня 2016
Кількість переглядів:
1221
Поділитися:

23 вересня в СумДУ розпочалися заняття на курсах для офіцерів запасу в рамках «Програми НАТО–Україна з перепідготовки військовослужбовців». Протягом двох місяців навчання за спеціальністю «Інформаційні технології» пройдуть 40 офіцерів - як тих, хто вже звільнився з армії, так і військовослужбовці, які незабаром звільняться в запас та прагнуть отримати нову професію. Програма виконується в партнерстві з Науковим парком КНЕУ.

Програма курсу передбачає веб-розробку, розробку баз даних та навички з управління проектами. Кожен слухач створить власний веб-проект, який увійде до його портфоліо. Навчання проводять досвідчені викладачі факультету електроніки та інформаційних технологій. За словами декана факультету ЕлІТ Сергія Проценка, університет надає колишнім військовослужбовцям можливість побачити себе в IT-галузі, де на сьогодні найбільша кількість вакансій та достойна заробітна плата. Університет сприятиме працевлаштуванню слухачів, зокрема, будуть організовані зустрічі з представниками ІТ-компаній – партнерами СумДУ.

Перед початком занять до військовослужбовців звернувся керівник проекту від Наукового паку Київського національного економічного університету Вадим Козак. Він зазначив, що подібні курси організовані в 26 містах України. Навчання на 300-годинних курсах для слухачів безкоштовне - матеріальні витрати беруть на себе платники податків країн – учасниць НАТО. Після завершення курсів слухачі отримають свідоцтво державного зразка.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]