Дата публікації:
28 вересня 2016
Кількість переглядів:
1234
Поділитися:

28 вересня Сумський державний університет відвідав виконавчий директор Центрального інституту науки та технологій Ранджаміні Вераватта (Шрі-Ланка). Мета його візиту – ознайомлення з діяльністю провідного вищого закладу, обговорення перспектив подальшого співробітництва у сфері освіти, в тому числі щодо набору на навчання іноземних студентів.

На початку зустрічі перший проректор СумДУ Василь Карпуша сказав наступне: «Прагнемо, щоб сьогоднішня зустріч стала початком довгої та плідної співпраці. У своїй роботі керуємося принципом: чим кращі партнери, тим ліпші студенти». Далі проректор розповів про те, що іноземні студенти навчаються у Сумському державному університеті вже близько 20 років. Для того, щоб вони здобули якісну освіту, тут створено максимально комфортні умови. Ранджаміні Вераватта на власні очі переконався у цьому. Для гостя було організовано екскурсію кампусом вищого навчального закладу. Зокрема, він побував в інформаційно-бібліотечному центрі, на кафедрі менеджменту, яка нині опікується короткотривалими курсами та міжнародною акредитацією спеціальності «Менеджмент» англійською мовою. Більш детально вивчив іноземний партнер принципи роботи дистанційної освіти, яка успішно діє на базі СумДУ вже протягом 15 років. Із великою зацікавленістю переглянув презентацію зв’язків університету з ІТ-компаніями, тісної співпраці вишу з потенційними роботодавцями. Познайомився зі спортивною базою та умовами, в яких навчаються і проживають іноземні студенти.

Результатом візиту стало підписання ректором СумДУ Анатолієм Васильєвим та представником Шрі-Ланки Ранджаміні Вераваттою угоди про подальшу співпрацю.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]