Дата публікації:
04 жовтня 2016
Кількість переглядів:
1315
Поділитися:

30 вересня – 1 жовтня відбулося засідання консорціуму Варшавського університету та українських університетів. Час проведення цього заходу збігся з визначною датою для провідного польського вишу – у 2016 році він відзначає свій 200-літній ювілей. Сумський державний університет, який входить до складу консорціуму, представляв проректор з науково-педагогічної діяльності Володимир Любчак.

Всі делеговані представники університетів-партнерів взяли участь у святкових інавгураційних заходах, приурочених 200-й річниці Варшавського університету. З гостями зустрівся ректор вишу-ювіляра Марчин Палис. Під час зустрічі з очільником вищого навчального закладу Володимир Любчак переказав щирі вітання від ректора Анатолія Васильєва та колективу Сумського державного університету і вручив подарунок, що символізує тісну плідну співпрацю між двома провідними вишами України та Польщі.

Другий день перебування у Варшавському університеті ознаменувався проведенням робочих засідань консорціуму, в ході яких обговорювалися такі важливі питання як активізація участі у грантових програмах та ін. Було представлено ряд інноваційних програм Варшавського університету. Інформаційно-насиченими стали й зустрічі з деканами факультетів фізики, біології, хімії, а також директором Центром нових технологій. Результатом цих зустрічей стало досягнення низки партнерських домовленостей щодо налагодження наукового співробітництва.

Днем заснування Варшавського університету вважають 19 листопада 1816 року. Вже протягом двох століть Варшавський університет динамічно розвивається – проводить наукові дослідження в різних сферах, отримує гранти на розвиток науки, впроваджує нові програми та методи навчання, розвиває міжнародну співпрацю з університетами інших країн та зміцнює зв’язки з престижними компаніями та державними закладами. Серед випускників Варшавського університету - композитор Фридерик Шопен, президенти Польщі Лех Качинський та Броніслав Коморовський, письменник Болеслав Прус, прем’єр-міністри Ізраїлю та Польщі, лауреати Нобелівської премії, світила медицини, астрономії, фізики, відомі журналісти.

Сумський державний університет входить до складу консорціуму Варшавського університету та українських університетів з квітня 2014 року. Чергове засідання членів консорціуму відбудеться на базі СумДУ вже наступної весни.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]