Дата публікації:
17 листопада 2011
Кількість переглядів:
1802
Поділитися:

У переддень свого професійного свята – Міжнародного дня студента – студенти спеціальності «Журналістика» отримали справжій подарунок – зустріч-конференцію із Чемпіоном світу з боксу Тарасом Шелестюком та Чемпіоном Європи з боксу Богданом Шелестюком. Зустріч проходила за ініціативи керівництва Сумського державного університету й Сумської обласної федерації боксу України. 

Серед учасників зустрічі – Заслужений тренер України, тренер національної збірної України з боксу Володимир Вінніков, а також президент Сумської обласної федерації боксу України Володимир Демура. 

Зустріч із чемпіонами була змістовною та насиченою приємними емоціями, безліччю інтриг та піднесеним настроєм. Тарас Шелестюк поділився секретом свого успіху та привідкрив завісу того, що довелося подолати на шляху до здобуття звання кращого боксера планети. За словами чемпіона, перемога стала реальністю завдяки завзятій щоденній праці й грамотно спланованій підготовці з боку тренера. Упевненості до перемоги додавала підримки з боку близьких та рідних, а також Сумської обласної федерації боксу України.

Персона Тараса Шелестюка зацікавила студентів СумДУ і з точки зору «чемпіонства», і з точки зору людини, яка впевнено йде до реалізації своєї мрії. Так, присутні активно цікавилися спортивним та особистим життям спортсмена. Зокрема, про мрії за межами спорту, кумирів у боксі, мрії у дитинстві, а також розпитували про підготовку до змагань та відчуття після підкорення бажаного титулу.

У Богдана Шелестюка майбутні журналісти цікавилися, чим зумовлений вибір займатися боксом – прерогативою старшого брата чи власним бажанням, дізналися, як батьки ставляться до того, що їх сини займаються таким престижним, але досить небезпечним видом спорту, а також намагалися з’ясувати, чи прагне Богдан довести братові, що він кращий.

За словами тренера братів Шелестюків Володимира Віннікова, такі талановиті спортсмени трапляються раз на сторіччя: «Мені надзвичайно пощастило з вихованцями. Працювати з ними – одне задоволення. У кожному з них знаходиться неймовірний потенціал для підкорення спортивних вершин боксу».

Президент Сумської обласної федерації боксу України Володимир Демура поділився із присутніми відчуттям гордості за братів Шелестюків, яким своєю працею та наполегливістю вдалося прославити Батьківщину в усьому світі: «Саме з таких людей потрібно брати приклад сучасній молоді – їх серця сповнені жагою до лідерства, твердими переконаннями та наполегливою цілеспрямованістю. Саме ці риси допомагають бути їм кращими не лише в Україні, а й Європі та світі».

Чемпіон світу з боксу Тарас Шелестюк подарував студентам та викладачам Сумського державного університету свою боксерську перчатку з Чемпіонату світу 2011 року в м. Баку (Азербайджан). Від СумДУ спортсмен також отримав подарунок на згадку про зустріч зі студентами одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]