Дата публікації:
17 жовтня 2016
Кількість переглядів:
920
Поділитися:

13 жовтня вчена рада Сумського державного університету визначила завдання на 2016-2017 навчальний рік щодо формування контингенту осіб, які навчаються за всіма рівнями вищої освіти.

Зокрема, планується збільшення ліцензованих обсягів за окремими спеціальностями: ступінь бакалавра - «Комп’ютерні науки та технології», «Фізична культура і спорт», «Психологія», «Соціальна робота»; ступінь магістра – «Право», «Електроенергетика. Електротехніка». Доручено постійно проводити роботу з розширення переліку спеціальностей, ліцензованих в аспірантурі, зокрема підготувати пакет документів для ліцензування аспірантури за спеціальностями «Фізична культура і спорт» та «Стоматологія».

Вчена рада рекомендувала випусковим кафедрам започаткувати освітню діяльність за новими конкурентоспроможними на ринку праці спеціалізаціями (освітніми програмами), при цьому передбачити їхню затребуваність на ринку праці, економічну обґрунтованість впровадження освітньої діяльності та відповідність кадрового складу й матеріально-технічних можливостей кафедри умовам акредитації.

Одним із пріоритетних напрямків освітньої діяльності визначено розширення дистанційної форми навчання англійською мовою за спеціальностями «Менеджмент», «Комп’ютерні науки та інформаційні технології»,  «Право».

Зважаючи на зміну державної концепції підготовки здобувачів вищої освіти, зокрема на третьому (освітньо-науковому) рівні, з метою ефективного набору й підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії доручено подати на розгляд вченої ради проект стратегії розвитку аспірантури та докторантури на 2017-2022 роки.

Також прийнято рішення щодо впровадження нових форм профорієнтаційної роботи, спрямованих на підвищення іміджу університету та іміджу спеціальностей; активізації профорієнтаційної роботи серед абітурієнтів з високими показниками результатів ЗНО; більш активної взаємодії відповідних кафедр університету з методичними об’єднаннями вчителів і профорієнтаційної роботи локальних центрів дистанційної освіти та територіальних центрів дистанційних комунікацій СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]