Дата публікації:
21 жовтня 2016
Кількість переглядів:
1101
Поділитися:

Протягом місяця в Сумському обласному центрі служби крові тривала акція "ЕлІТний приклад", ініційована студентами факультету електроніки та інформаційних технологій СумДУ та проведена в рамках «Марафону добрих справ». Студенти – благодійні донори - здавали свою кров для онкохворих дітей, відповідально вибираючи для цього час після занять.

«Студенти – це рушійна сила багатьох починань, - говорила директор Сумського обласного центру служби крові Наталія Трофименко. – Дуже добре, що молодь розуміє важливість донорства та готова брати в ньому участь. Медичні заклади Сумської області постійно потребують препаратів крові. Кров нічим не можна замінити, для багатьох пацієнтів вона означає життя. Ми дуже вдячні молодим людям, які так відповідально поставилися до здачі крові для хворих. Це надзвичайно важлива справа і дійсно «елітний приклад».

Самі ж студенти-організатори ділилися своїми сподіваннями: хочуть, аби до них приєдналися небайдужі студенти з інших факультетів, вузів, щоб ця справа  стала цілим молодіжним рухом у місті Суми.

- Ми планували провести цей захід на початку літа, до Дня донора – але то був складний, сесійний період, – розповідає організатор акції «ЕлІТний донор» Ганна Ковнер. - Влітку я сама стала донором – просто прийшла до центру крові, здала кров і зрозуміла, що це не так уже й складно чи страшно. Тоді вирішила, що обов’язково повернуся сюди з товаришами. Відразу не планували, куди саме має піти здана нами кров – але дізналися, що зараз найбільше її потребують діти з обласної лікарні. Відвідуємо центр крові протягом місяця, наступного тижня відвеземо зібрані довідки про здачу крові в онкогематологічне відділення СОДКЛ, щоб діти могли отримати кров безкоштовно. Звичайно, хотілося б, щоб нас було більше. Нам це нескладно, а для когось - це безцінна допомога.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]