Дата публікації:
28 жовтня 2016
Кількість переглядів:
1853
Поділитися:

28 жовтня в Сумському державному університеті важлива подія, що зібрала близько 300 представників вітчизняних та закордонних IT-компаній. Форум є спільним проектом ICC Ukraine, Сумського державного університету та Сумської торгово-промислової палати.

У вітальному слові до учасників форму ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв відзначив, що виш, розвиваючись за філософією науково-навчально-виробничого комплексу, спирається на ІТ-технології в напрямах його діяльності. В університеті діють більше 100 комп’ютерних класів, близько 100 мультимедійних стаціонарних комплексів, потужна електронна бібліотека, online-студія, студія TV-production, Інтернет-телебачення та Інтернет-радіомовлення, відповідні стартапи. СумДУ має потужні технології дистанційної освіти та e-learning в цілому. У науковій діяльності, що є пріоритетом розвитку університету, виконуються ІТ-проекти на замовлення науково-дослідних інститутів Китайської Народної Республіки, ДП «КБ Південне», державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування тощо.

Учасників привітали почесні гості форуму: Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Македонія в Україні Столе Змейкоскі, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Самат Ордабаєв, голова Сумської обласної державної адміністрації Микола Клочко, голова Сумської обласної ради Семен Салатенко.

Захід розпочали виступи Володимира Демури, віце-президента ICC Ukraine («Розвиток ІТ-кластеру в регіонах»); Олександра Мартинкевича, заступника директора Парку високих технологій Республіки Білорусь («Досвід створення парку високих технологій та його роль в економіці країни»); Миколи Сергєєнкова, представника компанії NetCracker («ІТ-освіта та профорієнтація. Погляд зі сторони»).

У рамках форуму було відкрито 5 дискусійних панелей: Business Strategy; Project Management; Sumy Php User Group; Modern IT-Trends; Quality Assurance.

Участь в обговоренні взяли фахівці компаній: MindK, AMC BRIDGE, Netcracker, Portaone, IBA, «Конфедерації цифрового бізнесу», ICC, Custom PC Software, Міжнародного індустріального парку (м.Київ), представництва Агенції розвитку підприємництва Естонії, українських офісів HI-TECH та UBP International, ProAct, Technical Solution Support Engineer та інших.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]