Дата публікації:
21 листопада 2011
Кількість переглядів:
1981
Поділитися:

18 листопада у рамках святкування Міжнародного дня студента Сумський державний університет провів  II Фестиваль творчості іноземних студентів. Перенести всіх бажаючих у світ своєї культури вирішили студенти з Узбекистану, Замбії, Сирії, Нігерії, Ірану, Іраку, Туркменістану, Турції, Гани, Танзанії, України та інших країн.

Розпочалося святкування з екзотичної та вишуканої трапези, на якій студенти, викладачі та співробітники університету мали унікальну нагоду скуштувати незвичну кухню інших народів. Після смачного пригощання на всіх очікував творчий вечір від іноземних студентів. Перший проректор СумДУ Василь Карпуша побажав присутнім яскравого та оригінального свята, яке залишиться у пам’яті на довгий час.

Атмосфера в залі просто вражала: учасників фестивалю захопливо підтримували гучними оплесками й оваціями. Глядачі співали разом із виконавцями, повторювали рухи народних танців, посміхалися і веселилися від усієї душі.  Варто відзначити виступ студентки із Замбії, яка своїм неймовірним голосом запалила публіку й подарувала позитивну енергетику всім присутнім.  Підтримати запал та настрій допомагали і студенти з Туркменістану, продемонструвавши свій народний танок. Естрадний ансамбль СумДУ у складі студентів із Гани та Нігерії вразив звуками живої музики. Сирійський студент надзвичайно проникливо виконав ліричну пісню про кохання російською мовою. Також,  радували унікальними звуками бандури українські студентки. Жодного з присутніх не залишив байдужим інструментальний виступ танзанійського студента й східний танок у виконанні українських дівчат. І звісно ж, як не згадати малечу з дитячого садка «Рум’янек», яка своєю хореографічною композицією і дитячою щирістю просто підкорили глядачів!   

На завершення презентації національних страв та святкового концерту кращі із учасників отримали нагороди за кулінарські та художні здібності, а також пам’ятні подарунки від СумДУ.

 Щиро сподіваємося, усі глядачі отримали безліч позитивних вражень, а найзавзятіші захопилися думкою відвідати далекі країни й пізнати їх культуру повною мірою.

Анна Афанасова,
гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]