Дата публікації:
03 листопада 2016
Кількість переглядів:
1997
Поділитися:

2 листопада в Сумському державному університеті відбулася зустріч із зірками українського телебачення в рамках соціально-освітнього проекту ТСН «Ті, що вражають». Своїми історіями успіху поділилися українська телеведуча, журналіст Соломія Вітвіцька, журналіст Маргарита Ситник, засновник та голова оргкомітету Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська, зірка Студії "Квартал 95" Олена Кравець, триразовий паралімпійський чемпіон та дворазовий срібний призер Літніх Параолімпійських ігор 2012 року та Літніх Параолімпійських ігор 2016 року Євгеній Богодайко.

Вітаючи гостей, ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв відзначив: «Сутність проекту ТСН в тому, щоб люди змогли повірити в себе, зуміли здійснити неможливе. Філософія проекту повністю збігається з філософією діяльності нашого навчального закладу, головна теза якого – будуємо успішний університет заради успішності свого випускника. І втілюється ця теза передусім через принцип студентоцентризму, який реалізовується в багатьох складових».

Ректор подякував студентству за активну позицію, за лідируючі позиції в конкурсах студентських наукових робіт, численні перемоги у всеукраїнських олімпіадах, в Олімпійських іграх, всесвітніх універсіадах, у мистецьких фестивалях, відзначив важливу роль студентського стартап-руху та волонтерів СумДУ. Анатолій Васильєв назвав студентське самоврядування «дуже різноманітним і в той же час дуже системним, таким, що бере на себе другу половину навчального плану, де саме й формуються комунікаційні й лідерські якості випускника». Також він подякував професорсько-викладацькому складу, науковцям за «потужне наукове обличчя, яке вони створюють для університету, за риси креативності, інноваційності, високої технологічності». Анатолій Васильєв побажав усім успіху, втілення мрій, і реальних, конкретних планів, привітав ТСН з 20-річчям від дня створення.

П’ять спікерів того дня поділилися з численною аудиторією, які зібралися у залі СумДУ, історіями своїх злетів і падінь, цікавими фактами з життя, розповіли про свій кар'єрний та життєвий шлях. Вони на власному прикладі продемонстрували: наполеглива праця та віра в себе здатні змінити життя і світ навколо.

Яскравим прикладом успіху послугувала й нагорода, яку отримала випускниця СумДУ Христина Золотарьова з рук Ірини Данилевської на сцені СумДУ під бурхливі оплески гостей заходу.. Христина перемогла у міжнародному конкурсі fashion-ілюстраторів IMAGA. Як розповіла Ірина Данилевська, було отримано роботи від 278 учасників із 15 країн світу, їх оцінювало міжнародне журі. Серед трьох переможців опинилися й сумчанка Христина Золотарьова, яка завоювала чудову премію: контракт з журналом Vogue.

Під час зустрічі всі бажаючі могли задати свої питання спікерам у формі смс-повідомлень. Автори найкращих, найцікавіших запитань отримали подарунки від «1+1».

Соціально-освітній проект "Ті, що вражають" - це серія виступів у п'яти університетах України (у Маріуполі, Херсоні, Івано-Франківську, Житомирі та Сумах). Аудиторія туру – талановита молодь, студенти та жителі міст. Проект покликаний надихнути молодих українців, повернути віру в те, що у них є майбутнє в Україні, що все можливо. Спікери – вже визнані зірки, успішні люди, розповіли, що за будь-якою історією успіху часто стоять невдачі і подолання труднощів, та головне - не здаватися і йти до своєї мрії.

Про враження Ірини Данилевської від перебування у Сумському державному університеті дивіться тут.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]