Дата публікації:
08 листопада 2016
Кількість переглядів:
1157
Поділитися:

У Сумському державному університеті відкрито Національний контактний пункт (НКП) Програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямком «Здоров’я, демографічні зміни та добробут».

НКП при Сумському державному університеті входить у Національну мережу контактних пунктів, створених Міністерством освіти і науки України. Метою створення НКП є реалізація положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом відповідно до Угоди між Україною та ЄС про наукове і технологічне співробітництво, а також розширення участі українських науковців у проектах програми «Горизонт 2020».

Серед основних напрямів роботи НКП – консультування науковців при подачі проектної заявки, організація та проведення за визначеним тематичним напрямом інформаційних днів, семінарів, підготовка інформаційних матеріалів тощо.

Перший інформаційний день програми «Горизонт 2020» був проведений фахівцями НКП СумДУ 26 жовтня на базі Вінницького національного медичного університету ім. М.І. Пирогова. Його темою стали «Можливості співпраці України та ЄС в межах програми Горизонт 2020».

У цьому році представниками НКП планується провести ще ряд подібних інформаційних заходів, зокрема 16-17 листопада відбудеться інформаційний день на базі

«Дніпропетровської державної медичної академії МОЗ України», а уже у грудні на базі СумДУ буде проведено регіональний семінар за участю провідних науковців регіону та представників малого і середнього бізнесу.

Рамкова програма «Горизонт 2020» є найбільшою програмою Європейського Союзу у сфері досліджень та інновацій. Вона має забезпечити прорив у сфері науки, відкриття та інновації шляхом реалізації передових ідей, що забезпечить економічне зростання та створення нових робочих місць.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]