Дата публікації:
22 листопада 2016
Кількість переглядів:
1286
Поділитися:

Сумський державний університет розпочав виконання робіт на замовлення Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» (м. Дніпро) щодо розробки програмних модулів інформаційного забезпечення для управління ракетним підрозділом. Переговори щодо їх виконання проводились співробітниками науково-дослідної частини з липня цього року. На сьогодні підписано двосторонню угоду про співпрацю.

Метою розробки програмних модулів є реалізація протоколів інформаційного обміну військовими повідомленнями і символами за стандартами НАТО з урахуванням особливостей підготовки і застосування ракетних військ Збройних Сил України. Програмні модулі, що розробляються, призначені для застосування у програмному забезпеченні мобільних агрегатів ракетного підрозділу.

Також у ході виконання робіт буде уточнено комплект інформаційного, лінгвістичного та математичного забезпечення функціонування автоматизованої системи управління ракетним підрозділом.

Роботи будуть виконуватися впродовж 2016-2017 рр. До виконання робіт залучені науковці кафедр прикладної математики і моделювання складних систем, кафедри комп’ютерних наук (факультет електроніки та інформаційних технологій) і науково-дослідної частини.

Нагадаємо, що тісна співпраця СумДУ та КБ «Південне» у рамках генеральної угоди про співробітництво продовжується з 2013 року. На даний час успішно виконано вже 5 проектів на розробку НДДКР.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]