Дата публікації:
23 листопада 2016
Кількість переглядів:
1399
Поділитися:

19-20 листопада у Конгрес- центрі Сумського державного університету в рамках реалізації Гранту Президента України проведено конференцію під назвою «Толерантність починається з мене». У заході взяли участь більш ніж 150 студентів Сумського державного університету, Сумського педагогічного університету ім. А.С.Макаренка, Сумського національного аграрного університету та Глухівського національного педагогічного університету ім. О.Довженка. Активну участь в обговоренні взяли представники іноземних земляцтв, серед яких студенти з Узбекистану, Нігерії, Замбії, Палестини, Йорданії, Танзанії, Індії, Еквадору, Туркменістану, Азейбарджану.

У перший день конференції інтерактивні виступи мали іноземні представники - викладач «Класу Конфуція» Лі Лі та волонтер з Італії Giulia Pilia. Всі учасники мали змогу взяти участь у дебатному турнірі на тему «Толерантна людина-толерантна країна». Тему гендерної толерантності представила координатор гендерного ресурсного центру Андріана Костенко.

Другий день конференції почався з організації форуму-театру на тему «Толерантність без меж», який провела викладач кафедри психології, політології та соціокультурних технологій Анна Павленко.

Про всі аспекти міжнаціональної та фізіологічної толерантності розповіли директор СМГМО «Соціальна організація студентів» Юлія Тарасенко та керівник спеціалізованого центру для дітей з особливостями у розвитку «Щасливі діти» Олена Абаєва .

«Наш проект спрямований на виховання культури толерантності, поваги та прийняття багатого різноманіття культур народів ,створення умов для подолання негативних тенденцій в суспільстві. До того ж, він допоможе людям краще розкрити для себе поняття толерантності», - зазначив керівник проекту Михайло Оприско.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]