Дата публікації:
30 листопада 2016
Кількість переглядів:
1240
Поділитися:

25 листопада волонтери Сумського державного університету долучилися до проведення Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок і провели свою акцію, яка мала на меті  інформування студентської молоді та співробітників університету щодо проблем насильства над дівчатами та жінками. Студенти-волонтери підготували тематичні плакати та роздатковий матеріал, в якому містилася інформація щодо цієї проблеми та шляхи її вирішення.

Окрім інформування було проведено опитування «Чи спіткалися Ви у своєму житті з проявами фізичного, психологічного, чи сексуального насильства?». Двадцять п’ять відсотків опитуваних відповіли на це питання позитивно.

«Це дуже серйозна проблема, яка стосується усіх, – говорить волонтер Тетяна Ащеулова. – Ми роздавали інформаційні матеріали і хлопцям, і дівчатам, бачили зацікавленість з обох сторін. Потішило те, що більшість студентів чоловічої статі голосно виказували неприйняття такого ставлення до дівчат.

За статистикою у наш час 60 відсотків жінок хоча б один раз страждали від різних проявів насильства, навіть до 15% європейських жінок, здавалося б, таких незалежних та впевнених у собі, щодня стають жертвами побутового насильства».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]