Дата публікації:
25 листопада 2011
Кількість переглядів:
1928
Поділитися:

24 листопада Сумський державний університет відвідав Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник у рамках офіційного візиту на Сумщину. Посадовець ознайомився з бібліотечно-інформаційною системою навчального закладу, побував в аудиторіях, поспілкувався зі студентами, поцікавився культурним життям навчального закладу та оглянув будівництво нового навчального корпусу.

Знайомство з бібліотечно-інформаційною системою університету почалося з оформлення власного електронного читацького квитка бібліотеки СумДУ. Із ним Міністр відвідав читальні зали та абонемент. Дмитро Володимирович був задоволений інформаційними технологіями, які запроваджено в навчальний процес університету.

Дмитро Табачник побував і в аудиторіях, відвідавши заняття групи державних службовців факультету підвищення кваліфікації у рамках проекту Європейської комісії ТЕМПУС «ECESIS» («Мережа освітніх центрів у галузі сучасних технологій місцевого самоврядування»).

Під час випадкового спілкування зі студентами Міністр цікавився, за якою спеціальністю вони навчаються, чим плануються займатися у майбутньому, а також проявив інтерес, як студенти Сумського державного університету проводять дозвілля.

«Чи готовий Сумський державний університет «зробити» місто Суми столицею КВНу?», – саме з таким запитання до студентів звернувся Дмитро Табачник, зайшовши до актової зали. У відповідь студенти СумДУ пообіцяли зробити все можливе для цього.

Під час візиту Міністр освіти і науки, молоді та спорту України оглянув виставочні стенди, на яких відображена науково-дослідницька діяльність вишу, експозиції краєзнавчого музею, створеного студентами та науковцями університету, а також завітав до літературної вітальні, де переглянув виставку місцевого фотохудожника.

У СумДУ Дмитро Володимирович зацікавлено оглянув будівництво нового навчального корпусу, відкриття якого планується незабаром. Міністра приємно вразили темпи спорудження, технології та якість. Він висловив сподівання, що студентам та співробітникам СумДУ буде комфортно працювати в сучасній будівлі.

Міністр залишив Сумський державний університет з позитивними враженням про його потенціал, наукове, освітнє та культурне життя.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]