Дата публікації:
20 грудня 2016
Кількість переглядів:
1043
Поділитися:

Нещодавно відбувся візит делегації Сумського державного університету до нашого закордонного партнера – німецького Університету Кобленц-Ландау з метою підготовки спільних програм “подвійного диплому” за напрямами: комп’ютерні та веб-науки, математичне моделювання, прикладна екологія та захист навколишнього середовища. Підготовча робота для реалізації даного напрямку співпраці між університетами-партнерами тривала більше року.

До складу делегації увійшли: декани факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко і факультету технічних систем й енергоефективних технологій Олександр Гусак, начальник відділу міжнародних зв’язків Костянтин Кириченко та координатор з міжнародної діяльності факультету електроніки та інформаційних технологій Юлія Касьяненко. Німецький університет представили керівники інститутів, провідні професори, що опікуються освітніми програмами та керівний склад відділу міжнародних зв’язків.

Під час візиту було співставлено та узгоджено навчальні плани, визначено обсяг дисциплін для перезарахування та структуру програм “подвійного диплому” в цілому. За всіма напрямами було досягнуто домовленості щодо впровадження спільних програм “подвійного диплому” з вересня 2017 року. У найближчий час планується підписання відповідних угод та підготовка грантових проектів з метою залучення фінансової підтримки для учасників програми.

За словами начальника відділу міжнародних зв’язків Костянтина Кириченка: «Університет Кобленц-Ландау є стратегічним партнером СумДУ, співпраця з яким триває починаючи з 2008 року. За цей час спільно реалізовано низку масштабних грантових проектів за програмами Teмпус та Еразмус+, а також щорічно організовується обмін викладачами і студентами з метою навчання та підвищення кваліфікації. Запровадження програм “подвійного диплому” є суттєвим кроком вперед у розвитку наших партнерських відносин».

За словами декана факультету електроніки та інформаційних технологій Сергія Проценко: «Впровадження спільних з університетом Кобленц-Ландау програм “подвійних дипломів” надає можливість студентам СумДУ реалізувати можливості одночасного навчання в двох університетах, а колективу факультету отримати досвід та визнання навчальних програм СумДУ на європейському рівні. В результаті домовленостей вдалося досягти суттєвої інтеграції навчальних планів з перезарахуванням переважної більшості дисциплін та магістерської роботи».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]