Дата публікації:
25 листопада 2011
Кількість переглядів:
1348
Поділитися:

25 листопада науковці Сумського державного університету взяли участь у форумі молодих державних службовців «Розвиток Сумщини – справа молоді». Він проходив у виставковому центрі Сумської торгово-промислової палати «Іллінський».  Учасниками стали державні службовці з Сумської, Харківської, Полтавської, Дніпропетровської областей, студенти вищих навчальних закладів, громадських організацій.

Викладач кафедри адміністративного, господарського права та фінансово-економічної  безпеки СумДУ Алла Баранова виступила з доповіддю про «Роль молоді в державотворчому процесі».

За словами заступника голови – керівника апарату Сумської обласної державної адміністрації Олександра Цупра, у світі, що  надзвичайно динамічно розвивається, студентів варто навчати не того, що актуально сьогодні, а вмінню бачити майбутнє, бути в ньому успішними, гнучкими та здатними до пізнання і сприйняття нового.

У ході форуму розглядалися питання практичних аспектів модернізації публічної влади, залучення молоді до державного управління у світлі реформи публічної адміністрації, впровадження технологій електронного урядування в роботу органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, державного управління та організації протидії корупції, формування лідерів для органів публічної влади місцевого рівня, а також підвищення престижу державної служби серед молоді.

За підсумками відбулося обговорення актуальних питань ролі  молоді в процесі становлення сучасної європейської моделі державного управління в Україні.

У рамках форуму Заступник Голови Національного агентства України з питань державної служби Микола Дячишин відвідав Сумський державний університет та ознайомився з підготовкою магістрів за спеціальністю «Державна служба», перший набір із якої у СумДУ відбувся цього року.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]