Дата публікації:
01 грудня 2011
Кількість переглядів:
2985
Поділитися:

30 листопада  Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма відвідав Сумський державний університет. Він  зустрівся з представниками Вченої ради та студентським активом СумДУ. Посадовець подякував трудовому колективу за стрімкий науковий розвиток навчального закладу, який, на його думку, можливий лише завдяки ефективно налагодженій роботі всього колективу.

Під час зустрічі Євген Миколайович  розповів про хід підготовки та направлення до Верховної Ради України проекту Закону України «Про вищу освіту» (нова редакція). Акцентував увагу Перший заступник Міністра й на затвердженні Національної рамки кваліфікації, через рівні якої здійснюється вимір результатів навчання і встановлюється співвідношення документів про вищу освіту.

Також на зустрічі порушувалося питання передачі вищих навчальних закладів інших міністерств та відомств у підпорядкування Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. За словами Євгена Миколайовича, це допоможе створити єдиний освітній простір в державі й забезпечить якість вищої освіти. На прикладі Медичного інституту Сумського державного університету посадовець переконався, що на сьогодні між вищим навчальним закладом та комунальними медичними установами міста Суми, які знаходяться у підпорядкуванні Міністерства здоров’я України, уже встановлена тісна співпраця у напрямі підготовки  висококваліфікованих лікарів.

У зверненні до студентів Євген Суліма закликав молодь приділяти більше уваги науковій діяльності,  брати активну участь у госпдоговірних роботах, а також вести здоровий спосіб життя, займатися фізичною культурою та спортом, адже саме в освіченій та здоровій людині зацікавлений роботодавець.

Окрім того, у рамках візиту в Сумський державний університет Перший заступник Міністра оглянув хід будівництва нового навчального корпусу, відвідав бібліотечно-інформаційний центр, навчальні аудиторії та Медичний інститут СумДУ.

У бібліотеці СумДУ Євген Миколайович оформив власний електронний читацький квиток та відвідав читальні зали й абонемент, скористався пошуковою системою електронного каталогу вишу. Також Перший заступник Міністра відвідав навчальну аудиторію, де проходять підвищення кваліфікації державні службовці у рамках проекту Європейської комісії ТЕМПУС «ECESIS».

Під час візиту до Медичного інституту СумДУ Євген Суліма оглянув лабораторії, навчальні й методичні центри та анатомічний музей. Він гідно оцінив матеріальну базу Медичного інституту, його сучасні навчальні центри ендоскопічних методів діагностики, малоінвазивної та лазерної хірургії, морфологічних досліджень, ультразвукових методів досліджень, лабораторію молекулярно-генетичних досліджень, центр медичного права та менеджменту, фантомні класи тощо.

Також Перший заступник Міністра оглянув лабораторію "Механічних випробувань" факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ, яка сертифікована на право проведення механічних випробувань та дослідження об'єктів підвищеної небезпеки. Вона справила на нього приємне враження завдяки практичному впровадженню наукових розробок вченими.

Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євген Суліма підсумовуючи підкреслив, що Сумський державний університет сьогодні відповідає як потребам суспільства, так і потребам науки та освіти, адже розвивається у ногу з часом.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]