Дата публікації:
23 січня 2017
Кількість переглядів:
1138
Поділитися:

20 січня у Сумській міській галереї відкрито фотовиставку «Дні «Дня» у Сумах». Підтримав таку ініціативу – один із найважливіших соціальних проектів всеукраїнської газети «День» - Сумський державний університет. Для містян та гостей Сум було представлено експозицію найкращих світлин XVIII Міжнародної фотовиставки «День»-2016».

За декілька годин перед відкриттям виставки студенти й викладачі СумДУ, а також всі бажаючі мали змогу поспілкуватися з авторами газети та взяти участь у представленні останньої книжкової новинки із солідної Бібліотеки «Дня» — історичного видання, присвяченого українсько-болгарським зв’язкам, «Сестра моя, Софія...». Змістовна та цікава зустріч минула у конгрес-центрі Сумського державного університету.

Подію відкриття фотовиставки прокоментувала проректор Сумського державного університету Олена КОРОЛЬ: «Газета «День», крім того, що є щоденним всеукраїнським виданням — і це вже само по собі передбачає колосальну роботу, — започаткувала низку надзвичайно важливих та корисних ініціатив, які підпорядковані головній меті — творенню українського інтелектуального простору, правдивому конструюванню нашої ідентичності. Кожне число, кожен проект допомагає усвідомити себе, свою роль у світі як нації, держави не лише в історичній, а й новітній перспективі. А ще «День» — дуже вдалий модератор у діалозі між різними частинами України.

Ми надзвичайно раді, що 2017 рік розпочався з фотовиставки «Дня», з візиту «Дня» до університету, що наші студенти, викладачі, співробітники і всі жителі міста зможуть побачити те, що нас, українців, радувало, надихало, а що боліло і щемом пекло минулого 2016 року. Ми відчуваємо надзвичайну приємність, що минулого року Сумський державний університет став партнером 18-ї Міжнародної фотовиставки «Дня» і ми одностайно вирішили відзначити цінним подарунком роботу Олексія Палія «Кототерапія».

За 17 років існування фотолітопису у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів, мільйони людей побачили їх видатні світлини.

«Непросто було «Дню» ствердити свій погляд на життя в Україні, відмінний від прилизаного «офіціозу». Але кращі журналістські пера і фотокамери працювали, щоб показати: у країні є сили, є люди, котрі стверджують справою – Україна гідна кращого життя», - стверджувала головний редактор газети «День» Лариса Івшина у 1999 році.

За час представлення фотовиставки, яка триватиме до 5 лютого, кожен зможе проголосувати за світлину, яка його найбільше вразить. За результатами глядацького голосування буде визначено переможця від міста Суми, який отримає приз глядацьких симпатій.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]