Дата публікації:
23 січня 2017
Кількість переглядів:
1227
Поділитися:

21 січня два аналітичні Центри Сумського державного університету, а саме - Центр регіонального розвитку  та Центр досліджень регіональної безпеки організували експертне обговорення на тему: “Геополітика та її вплив на регіональний розвиток”.

Пояснюючи актуальність обраної теми, керівник Центру регіонального розвитку, доцент кафедри філософії СумДУ Олег Туляков зазначив, що сьогоднішні геополітичні трансформації напряму зачіпають інтереси регіонів, а тому розуміння цих процесів неймовірно важливі для моделювання регіонального розвитку.

У ході обговорення виступили керівник Центру досліджень регіональної безпеки Микола Назаров, який розкрив військово-політичний аспект впливу глобалізації на регіональний розвиток та кандидат економічних наук Валерій Борзунов, який зосередився на економічній складовій регіонального розвитку. Спікери акцентували увагу на кризовому стані сучасних міжнародних відносин, конфронтації між потужними світовими державами та всезростаючій ролі корпорацій у політиці й економіці. До обговорення долучилися представники громадських організацій, експерти, представники об’єднаних територіальних громад, юристи.

Під час засідання було прийнято резолюцію щодо необхідності роботи з територіальними громадами у напрямку створення стратегій економічного розвитку територій. Так, експерти Центру регіональних досліджень та Центру досліджень регіональної безпеки, використовуючи можливості процесу децентралізації, запропонують територіальним громадам Сумської області розробку та реалізацію проектів сталого розвитку. Проекти, зокрема, включатимуть визначені «точки росту», відповідні економічні показники, плани організаційних заходів.

Також було досягнуто домовленості про розробку програми розвитку Недригайлівської об’єднаної територіальної громади (ОТГ), представники якої взяли участь у засіданні. Пропозиції щодо співпраці з іншими ОТГ, які знаходяться на стадії утворення, будуть днями сформовані та розміщенні на відповідних інформаційних порталах.

Також планується організація консультативної роботи з місцевими громадами Сумської області.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]