Дата публікації:
02 лютого 2017
Кількість переглядів:
1028
Поділитися:

Анатолій Васильєв: «Успішність Сумського державного університету у 2017 році вже закладено»

1 лютого відбулася конференція трудового колективу Сумського державного університету. На порядок денний виносилося п’ять питань. Розпочали з головного – з узагальнюючого звіту ректора Анатолія Васильєва, який підбив підсумки роботи університету за 2016 рік та окреслив основні завдання на 2017-й.

Головною подією минулого року керівник вишу назвав успішне об’єднання університету й академії банківської справи. Це, зі слів Анатолія Васильєва, «надало істотно потужніші інфраструктурні та кадрові можливості для реалізації освітньо-наукової та соціальної місії». За всіма представленими напрямами спостерігається позитивна динаміка СумДУ, про що свідчили підготовлені діаграми й таблиці.

«У 2016 році вперше розпочата підготовка зі спеціальностей «Кібербезпека», «Психологія», «Менеджмент соціокультурної діяльності», - інформував очільник закладу. – Також отримана ліцензія на магістерську програму «Біомедична інженерія», підготовка за якою розпочнеться з наступного навчального року. Маємо вже магістратури з медицини, стоматології та з фізичної культури та спорту. Також вдалося збільшити за певними спеціальностями ліцензійні обсяги. Обсяг держзамовлення по комплексу за усіма освітніми рівнями склав біля 2,5 тис. місць, по базовому вишу – біля 1700; за денною формою держзамовлення  СумДУ на перший курс – більше, ніж разом у всіх інших ВНЗ Сумщини».

Серед основних планів на рік наступний Анатолій Васильєв назвав продовження роботи з відкриття таких спеціальностей, як «Математика», «Міжнародне право», «Туризм», «Фізика» та певних нових навчальних програм магістерського рівня.

Також ректор СумДУ наголосив, що: «Безумовним успіхом є зростання за рік індексу Гірша університету до 30 – відразу на 5 позицій. За темпами зростання ми поділяємо другу позицію серед вишів України. 71 співробітник університету має власний індекс Гірша 3 і більше. Значущим досягненням є і входження трьох (у 2015 році він був один) наших журналів до бази даних Scopus та Web of Science, при цьому журнал «Нано- та електронної фізики» вже індексується обома базами. Досягненням є і публікація двох статей у виданнях Nature Publisb Group – це найбільший світовий рівень публікаційної значущості. Збільшується і загальна кількість статей у виданнях, що індексуються БД Scopus, і кількість цитувань у щорічному вимірі. Та й у Webometrics за Google Scholar підтвердив третю позицію СумДУ серед вишів України за рівнем цитованості». Сумський державний університет впевнено входить до групи наукових лідерів України. Завершуючи свій розгорнутий звіт, ректор підкреслив: «Оптимізм на 2017 рік вже закладений під час звітів у плани факультетів, інститутів, коледжів, технікумів, загальноуніверситетського менеджменту. Він витікає із нашої ідеології випереджаючого інноваційного розвитку, із тези «незважаючи ні на що», із віри у наш колективний розум».

«Про виконання колективного договору за 2016 рік та затвердження змін та доповнень до колективного договору на 2016-2018 роки» інформувала голова представницького органу профспілкових організацій університету Валентина Боровик.  Серед змін – встановлення підсумованого обліку робочого часу для працівників КГХ (кафе гуртожитку-готелю). Також уточнено нормативний загальнодержавний документ, «Перелік посад і професій працівників СумДУ», оновлено «Угоду з охорони праці», узагальнено формулювання соціально-оздоровчих послуг університету та внесено зміни до складу робочої комісії з питань колективного договору з урахуванням представника УАБС.

Наступними питаннями, які було винесено на порядок денний стали «Про внесення змін до Статуту Сумського державного університету» та «Про зміни в складі Вченої ради університету». Інформував ректор Анатолій Васильєв.

А заключною інформацією від очільника закладу стало питання «Про виокремлення та передачу з державної у комунальну власність відокремленого структурного підрозділу «Шосткинський професійний ліцей Сумського державного університету».

Ректор та голова профспілкового комітету підкреслили, що їх звіти – це узагальнення роботи всього колективу Сумського державного університету. Відтак вони висловили щиру вдячність колегам, студентському активу, всім, хто працював чесно, наполегливо, ініціативно, результативно.

Узагальнюючий звіт ректора можна переглянути за посиланням >>

  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу
  • У СумДУ відбулася конференція трудового колективу

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]