Дата публікації:
02 грудня 2011
Кількість переглядів:
1470
Поділитися:

Із 25 по 27 листопада студентка спеціальності «Журналістика» Сумського державного університету Тетяна Заворотько у Львові презентувала волонтерську діяльність alma mater у рамках Міжнародної науково-практичної конференції "Психологічне забезпечення волонтерської діяльності".

Організаторами заходу виступила Спілка "Справа Кольпінга" – міжнародна громадська християнсько-соціальна організація, яка надає підтримку та допомогу населенню, а також здійснює волонтерську діяльність.

Метою конференції був аналіз основних аспектів волонтерства, дослідження методів управління волонтерами, пошук можливостей покращення статусу українських волонтерських організацій на законодавчому рівні, а також обмін досвідом та встановлення партнерських відносин між волонтерськими організаціями не лише  різних регіонів України, а й різних країн.

Доповідачами виступили студенти, науковці та волонтери із  різних регіонів України, зокрема, Львова, Черкас, Чернівців, Києва, Запоріжжя. Цінним досвідом ділилися волонтери з Німеччини Себастьян Гундт, Торстен Литч, Анастасія Вілмс (громадська організація "Єдиний світ", Лейпциг).

Гості із Німеччини провели інтерактивний тренінг. Вони розповіли про Європейську волонтерську службу та проекти, до участі у яких і запрошували учасників конференції. Тренінгову програму продовжила завідуюча кафедрою психології ЛНУ ім. І.Франка. Софія Грабовська.

Робота в групах допомогла виявити головні проблеми волонтерської діяльності й встановити шляхи їх вирішення. На основі доповідей і тез учасників буде розроблено спільну Резолюцію до владних структур із метою покращення законодавчої бази, що забезпечує волонтерську діяльність в Україні.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]