Дата публікації:
07 лютого 2017
Кількість переглядів:
1418
Поділитися:

Спеціаліст Сумського державного університету Юлія Савельєва (факультет іноземної філології та соціальних комунікацій) проводить тренінги для представників місцевого самоврядування з упровадження гендерного підходу в політиці, планах, бюджетах. На сьогодні участь у тренінгах взяли 5 громад (близько 70 осіб) зі Сходу України.

«Врахування потреб різних груп населення, чим по суті є гендерний підхід, дозволяє громадам вибудовувати місцеву політику та надавати послуги, які відповідають очікуванням жінок і чоловіків, хлопчиків і дівчаток, - говорить Юлія Савельєва. – А процес децентралізації, який сьогодні триває, є дуже слушною нагодою запровадження гендерного підходу, бо цьому сприяє передача на місцевий рівень владних повноважень та ресурсів для розбудови територій».

Юлія Савельєва пройшла навчання в майстерні з гендерно-орієнтованого бюджетування та отримала відповідний сертифікат Представництва фонду ім. Ф. Еберта в Україні. На сьогодні, вже у співпраці з ООН Жінки, вона проводить тренінги, учасники яких дізнаються про сутність та принципи гендерно-орієнтованого бюджетування, вивчають міжнародний та український досвід впровадження гендерних бюджетів, набувають навички гендерно-чутливого планування.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]