Дата публікації:
07 лютого 2017
Кількість переглядів:
803
Поділитися:

Студент навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені О.Балацького Сумського державного університету Кеджау Ньябалі вийшов у фінал турніру серед чоловіків, що проходив в передмісті португальської столиці Одівелаш, (вагова категорія до 90 кг).

У чвертьфіналі менше хвилини знадобилося Кеджау для перемоги над 19-річним бронзовим призером чемпіонату Португалії Гуільерме Сальвадором. У півфінальному поєдинку з 14-м номером рейтингу IJF, учасником Олімпійських ігор французом Олександром Іддіром Ньябалі постійно атакував і таки змусив суддів на другій хвилині голден-скора покарати француза за пасивність. У фіналі чекала зустріч з іще одним дзюдоїстом з Франції, 6-м номером світового рейтингу Алексом Клергетом, але Кеджау через травму був змушений відмовитися від поєдинку.

У ваговій категорії до 73 кг Артем Хомула, що представляв Медичний інститут СумДУ, вигравши перші дві сутички у господаря татамі португальця Мігеля Алвеса і німця Роберта Барвіга, не зміг встояти в чвертьфінальному поєдинку проти 30-річного росіянина Олега Васильєва, пропустивши кидок на іппон в кінці першої хвилини зустрічі. Не зважаючи на поразку, Хомула зберіг шанси поборотися за третє місце. В наступному поєдинку Артем змусив капітулювати ще одного росіянина Фелікса Галуаєва, завоювавши право на боротьбу за бронзову медаль з Олександром Кошляком із Дніпра. Поєдинок за бронзову нагороду турніру став повторенням малого фіналу останнього чемпіонату України у вазі до 73 кг, в якому перемогу, як і Одівелаш, святкував сумчанин.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]