Дата публікації:
05 грудня 2011
Кількість переглядів:
2406
Поділитися:

Юні журналісти-аматори провели годину лексикографії в літературній вітальні бібліотеки СумДУ. Мова йшла про основу всіх знань і наук – словники.


Першогруднева зустріч була присвячена знайомству учасників гуртка «Аматорська журналістика» зі словниками, їх особливостями та з’ясуванню ролі у житті кожної людини. Для представників засобів масової інформації словник – незамінний помічник та ознака його професіоналізму. Як виявилося, перерахувати всі види словників на сьогодні практично не можливо, настільки їх багато. Особливо зацікавив присутніх словник молодіжного сленгу міста Київ, в якому подані новомодні словечка сучасної київської молоді.

«У домашній бібліотеці кожної освіченої людини обов’язково мають зберігатись словники. А журналіст повинен бути не лише освіченим, різносторонньо обізнаним, а й підкованим у багатьох галузях знань,» – зазначила учасниця гуртка Алла Треус. Тож, година лексикографії пройшла не даремно. Молоді журналісти вже склали список словників, яких бракує в їхній домашній бібліотеці, та необхідних у їх подальшій професійній діяльності.

Вікторія Журба
гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]