Дата публікації:
06 грудня 2011
Кількість переглядів:
1592
Поділитися:

У літературній вітальні бібліотеки Сумського державного університету розпочалася виставка картин сумського художника, члена Національної спілки художників України, заслуженого художника України Олександра Садовського«Таїна кольору».

Постмодерністські картини майстра віддзеркалюють реальний світ, пропущений крізь тонку призму світовідчуття митця, і втілюють його на мольберті. Вабить і своєрідний відтінок монументалізму, який виявляється у масштабності  та розмахові полотен, що чимось нагадують фрески.  

У сюжетах кожен відвідувач може віднайти картину до душі:  від історичної, побутової до релігійної тематики. Митець захоплюється грою кольорів, утворюючи об’ємні нашарування фарби, часто використовує сріблясто-сіру гаму.

Автор ретельно продумує кожну зі своїх композицій, тому завжди наявний деякий філософський підтекст, особлива думка, яку передають цікаві деталі та образи.

Не можна залишити поза увагою й особливу динамічність та емоційність зображеного.У цілому роботи Олександра Садовського – суцільне натхнення та вир емоцій. Відтак, студенти СумДУ знетерпінням чекають візиту митця до університету, аби дізнатися більше про самі картини та їх автора. А поки що запрошуємо насолодитися перлинами сучасного українського мистецтва до 28 січня 2012 року.

Ольга Яковченко

гурток «Аматорська журналістика»

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]