Дата публікації:
07 грудня 2011
Кількість переглядів:
1633
Поділитися:

Напередодні Дня Збройних Сил України студентка-курсантка  Сумського державного університету спеціальності "Переклад" Яна Денисенко отримала грамоту «за високі показники у навчанні та зразкову військову дисципліну» від  військового комісара Сумського обласного військового комісаріату, полковника Віталія Бондаренка. 

"Іноземні мови були моїм хобі з дитинства. Ще до закінчення школи я знала, до якого університету та на яку спеціальність вступатиму. А пізніше довідалася, що в СумДУ ще є і кафедра військової підготовки, двері якої відчинені не тільки для юнаків, але й для дівчат. Тепер я маю чудову можливість одночасно вивчати іноземні мови й опановувати військову справу", — говорить Яна Денисенко.

На сьогодні Сумський державний університет — це єдиний у регіоні вищий навчальний заклад, який має право проводити військову підготовку студентів за програмою офіцерів запасу з присвоєнням первинного офіцерського звання.

Військову справу студенти вивчають як дисципліну за вибором на 3-4 курсах денної форми навчання. Підготовка військових фахівців здійснюється за п’ятьма спеціальностями. Для офіцерів ракетного та артилерійського спрямування на кафедрі викладається більше двадцяти дисциплін.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]