Дата публікації:
12 квітня 2017
Кількість переглядів:
1448
Поділитися:

11 березня на базі Сумського державного університету відбулося публічне обговорення в рамках проекту «НАТО Радіомарафон» у регіонах України на тему «Розуміння НАТО: колективна оборона і не тільки». Організаторами заходу виступив Центр досліджень регіональної безпеки у співпраці з кафедрою журналістики та філології СумДУ.

До заходу долучилися експерти: Світлана Ротаєнко - керівник проектів Центру інформації та документації НАТО в Україні; Бела Тецелі - радник Офісу зв’язку НАТО з питань модернізації системи командування, комунікацій та комп’ютеризації; Олег Кокошинський - віце-президент Атлантичної ради України, Богдан Червак - перший заступник Голови Держкомтелерадіо. Модератором дискусії виступив керівник проекту «НАТО Радіомарафон», представник Фундації Прав Людини Євген Фомін.

Під час дискусії «Чому Важливо бути обізнаними з питань НАТО та співпраці Україна-НАТО» експерти окреслили сучасну геополітичну ситуацію у світі, місце України у ньому, а також економічних, політичних та безпекових викликах, які перед нею стоять. Учасники заходу мали змогу поспілкуватися зі спікерами, а також отримати роздаткові матеріали щодо діяльності НАТО та Центру досліджень регіональної безпеки.

На думку керівника Центру досліджень регіональної безпеки при Сумському державному університеті Миколи Назарова, жителі Сумської області відчувають потребу у більш якісній поінформованості про безпеку, співпрацю України і НАТО, а також про перспективи членства у цій організації. Саме тому подібного роду заходи будуть організовуватися Центром на регулярній основі.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]