Дата публікації:
08 грудня 2011
Кількість переглядів:
1419
Поділитися:

6 грудня студенти юридичної клініки СумДУ Ігор Бершов  та Дмитро Горбатенко спільно із Кримінальною міліцією у справах дітей УМВС України в Сумській області провели правороз’яснювальну  бесіду для учнів сумської загальноосвітньої школи № 17 на тему:  “Юридична відповідальність дітей і молоді за порушення чинного законодавства ”.  Захід проходив у рамках всеукраїнського тижня права, який триває з 5 до 10 грудня.

Під час лекції студенти юридичної клініки розповідали про правову культуру молоді та пояснили ступінь відповідальності за порушення. Також студенти зазначили, що у СумДУ вони систематично надають безоплатні юридичні консультації соціально-вразливим верствам населення, проводять бесіди та лекції.

Нагадаємо, що Всеукраїнський тиждень права на державному рівні включає цілу низку соціально-значимих заходів, які спрямовані на підвищення рівня правової культури населення, сприяють подоланню правового нігілізму в суспільстві, усуненню підстав для корумпованості правових інституцій та на утвердження в Україні правової держави. Його мета – вдосконалення та розповсюдження різних освітніх програм у сфері захисту прав людини, розробка пропозицій, спрямованих на реалізацію державної правової політики та здійснення в Україні правової реформи.

Юридична клініка,

відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]