Дата публікації:
27 квітня 2017
Кількість переглядів:
2525
Поділитися:

Наказом Міністерства освіти та науки України від 24 квітня 2017 року затверджено позитивні рішення Ліцензійної комісії щодо розширення освітньої діяльності у Сумському державному університеті. Так, вперше в Україні започаткована спеціальність «Громадське здоров’я» (галузь знань – «Охорона здоров’я») з ліцензованим обсягом прийому 50 осіб. Підготовка буде здійснюватися за ступенем бакалавра на базі повної загальної середньої освіти.

За цією спеціальністю передбачається набуття випускниками компетенцій з управління охороною здоров’я, медичної статистики та аналітики, фінансування системи охорони здоров’я, управління біологічною безпекою, інформаційно-комунікаційної та просвітницької діяльності у сфері громадського здоров’я, медичного права, тощо.

Започаткована також магістерська підготовка за спеціальністю «Технології захисту навколишнього середовища» (галузь знань – «Виробництво та технології») з ліцензованим обсягом прийому 50 осіб. Підготовка за цією спеціальністю передбачає поєднання сучасних досягнень природничих та технічних наук у сферах інженерно-технологічного захисту довкілля, техногенно-екологічної безпеки, екологічного аудиту, забезпечення сталого розвитку, тощо.

Відтепер за цією спеціальністю буде здійснюватися наскрізна підготовка за усіма освітніми ступенями – бакалавра, магістра, доктора філософії. Збільшено ліцензовані обсяги прийому за спеціальністю «Право»: за ступенем бакалавра - з 335 до 385 осіб та за ступенем магістра - зі 185 до 260 осіб. Підготовка здобувачів вищої освіти за цією спеціальністю здійснюється за освітніми програмами з правознавства, адміністративно-правової діяльності, правового регулювання економіки та з інтелектуальної власності.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]