Дата публікації:
28 квітня 2017
Кількість переглядів:
2373
Поділитися:

Протягом березня-квітня у провідних університетах України проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з різних напрямків. Студенти Сумського державного університету кожного року активно беруть участь та здобувають численні перемоги й призові місця. Не став винятком і цей навчальний рік.

Відзначилися низкою перемог і здобутих призових місць студенти факультету електроніки та інформаційних технологій СумДУ. Так, на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу СНР із напряму «Фізика», де вони здобули три призові місця. Дипломи І ступеня за результатами роботи секції «Експериментальна фізика» отримали студентка Ганна Салогуб з науковою роботою «Дослідження морфології поверхні, структурні та оптичні властивості плівок Zn2SnO4» (науковий керівник – д.ф.-м.н., професор, зав. кафедри електроніки та комп’ютерної техніки Опанасюк А.С.) та студент Максим Павлюк (науковий керівник – д.ф.-м.н., професор кафедри загальної та теоретичної фізики Денисов С.І.) з доповіддю на тему «Дрейф феромагнітних частинок у в’язкій рідині завдяки ефекту Магнуса», а студентка Маргарита Лісовенко здобула диплом ІІ ступеня (науковий керівник – д.ф.-м.н., професор, зав. кафедри наноелектроніки Погребняк О.Д.).

Наприкінці березня на базі Сумського державного університету проводилася Підсумкова науково-практична конференція другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з групи спеціальностей "Інформатика і Кібернетика". В конкурсі взяли учать 117 студентських наукових робіт, що надійшли з 39 вищих навчальних закладів України. На підсумковій науково-практичній конференції виступили 40 студентів з 22 вищих навчальних закладів. На підставі відкритого обговорення робіт та доповідей учасників науково-практичної конференції галузева конкурсна комісія відзначила і представників факультету Електроніки та інформаційних технологій: дипломом I ступеня магістранта спеціальності "Комп'ютерні науки та інформаційні технології" Романа Приходченка за роботу "Інтелектуальна система керування протезом кінцівки руки з неінвазивною системою зчитування біосигналів"(наукові керівники: д.т.н., професор, завідувач кафедри комп’ютерних наук Довбиш А.С. та к.т.н., старший викладач кафедри комп’ютерних наук Москаленко В.В.); дипломом II ступеня магістранта Романа Ковгана за роботу "Управляючий комбінаційний пристрій на основі завадостійких кодів" (наукові керівники: д.т.н., професор, завідувач кафедри електроенергетики Борисенко О.А. та к.т.н., асистент кафедри електроніки і комп'ютерної техніки Маценко С.М.); дипломом II ступеня магістранта спеціальності "Комп'ютерні науки та інформаційні технології" Аліну Сусик за роботу "Інформаційна технологія моделювання процесів технічної підтримки клієнтів" (науковий керівник – д.т.н., професор кафедри комп’ютерних наук Лавров Є.А.); дипломом IIІ ступеня студента спеціальності "Прикладна математика" Олега Лук'янихіна за роботу "Дослідження оптимізації керуючого впливу на одновимірну динамічну систему" (науковий керівник – д.ф.-м.н., професор кафедри прикладної математики та моделювання складних систем Фильштинський Л.А.).

Також у Сумському державному університеті проводився ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з групи спеціальностей "Машинознавство", під час якого студенти факультету ЕлІТ здобули три призові місця. Так, студентка Катерина Смирнова нагороджена дипломом І ступеня, а Катерина Біловол здобула диплом ІІ ступеня (науковий керівник д.ф.-м.н., проф., зав. кафедри наноелектроніки Погребняк О.Д.). Роботу студента Володимира Буранича (науковий керівник д.ф.-м.н., професор кафедри ПМтаМСС Гончаров О.А.) було відзначено дипломом III ступеня. Студент Андрій Кармаза успішно представив наукову роботу на тему: «Структурно-функціональне моделювання процесу проектування верстатних пристроїв». Наукові керівники роботи, яка високо оцінена конкурсною комісією та нагороджена дипломом I ступеня – к.т.н., доцент кафедри технології машинобудування, верстатів та інструменту Віталій Іванов та к.т.н., доцент кафедри комп’ютерних наук Світлана Ващенко.

На базі Національного університету «Львівська політехніка» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Електроніка» і «Мікро- та наносистемна техніка» та напрямами «Електронні пристрої та системи»; «Мікро- та наноелектроніка» та «Акустотехніка». Студент Олег Коваленко став переможцем та здобув диплом І ступеня (наукові керівники: д.ф.-м.н., професор Проценко С.І та к.ф.-м.н., доцент Чешко І.В.), магістрант Анатолій Овруцький (науковий керівник – к.ф.-м.н., доцент Пазуха І.М.) і студент Петро Данильченко (науковий керівник – д.ф.-м.н., професор Опанасюк А.С.) були нагороджені дипломами ІІ ступеня, а магістрант Марина Шумакова (науковий керівник – д.ф.-м.н., доцент Однодворець Л.В.) здобула диплом ІІІ ступеня.

На базі Одеської національної академії зв'язку ім. А.С. Попова відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з технічних наук з напрямку «Телекомунікації». За спеціальністю "Телекомунікаційні системи та мережі" дипломом III ступеня була нагороджена Анастасія Тихонова  (наукові керівники: д.т.н., професор Борисенко О.А., к.т.н., асистент Маценко С.М.).

У Хмельницькому Національному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт природничих, технічних та гуманітарних наук в галузі науки «Інформаційні технології». За результатами очного туру студентки Анна Лебедка (науковий керівник – д.т.н., професор Лавров Є.А.) і Анастасія Яковенко (наукові керівники: д.т.н., професор Лавров Є.А. та к.ф.-м.н., доцент Шендрик В.В.) були нагороджені відповідно дипломами другого та третього ступеня.

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт природничих, технічних та гуманітарних наук в галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка», в результаті якого студентка Анастасія Яковенко під керівництвом професора кафедри комп’ютерних наук Лаврова Є.А. здобула 3 місце.

Наукові керівники – професор Євгеній Лавров та доцент Віра Шендрик були нагороджені грамотами за сприяння у проведенні конкурсу у форматі відкритості і прозорості оцінювання СНР та активну участь у роботі експертної комісії з рецензування робіт.

Загалом студенти кафедр комп’ютерних наук отримали найбільшу кількість призових місць, а д.т.н., професор Євген Лавров став керівником найбільшої кількості (7) призових робіт.

У Вінницькому національному технічному університеті відбулася підсумкова науково-практична конференція другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з напряму "Інформатика, обчислювальна техніка та автоматизація". Дипломами ІІ ступеня за результатами очного туру були нагороджені студенти секції ІТП Євгенія Каба та Микола Бахмач (науковий керівник – д.т.н., професор Лавров Є.А.). Також диплом ІІ ступеня за доповідь на тему «Дослідження динамічних характеристик установки сепарації вологи із використанням SCADA-технології» отримала студентка Катерина Лістратенко (науковий керівник – к.т.н., доцент Кулінченко Г.В.). А студент кафедри комп’ютерних наук Роман Приходченко (науковий керівник – к.ф.-м.н., старший викладач Берест О.Б.) представив роботу на тему «Система телекерування антропоморфним роботом-аватаром» та здобув диплом ІІІ ступеня.

У Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» проходив ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із систем автоматизованого проектування та комп’ютерного моделювання в машинобудуванні. Студент Микола Бахмач під керівництвом професора Лаврова Є.А. та доцента Шендрик В.В. презентував свою роботу та був нагороджений дипломом ІІ ступеня.

Студенти СумДУ взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Електричні машини та апарати», який пройшов у Кременчуцькому національному університеті імені Михайла Остроградського). Так, Дмитро Гусєв і Микола Бокоч отримали диплом ІІ ступеня за наукову роботу «Керування процесом індукційного нагріву полімеру» (науковий керівник роботи – к.т.н., доцент Кулінченко Г.В.), Осадчий Микола під керівництвом к.т.н., доцент Толбатова В.А. презентував роботу на тему «Наукова теплиця» та отримав диплом ІІІ ступеня.

Вагомі перемоги були отримані на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Електротехніка та електромеханіка», очний етап якого проводився на базі Дніпровського державного технічного університету (м. Кам’янськ). Студенти СумДУ повернулися з двома дипломами І ступеня та дипломом ІІІ ступеня. Так, магістранти Андрій Єрмоленко та Сергій Гришко під керівництвом к.ф.-м.н., доцента Петровського М.В. представили спільну роботу на тему «Експериментальний пошук точки максимальної потужності сонячної батареї для ефективної роботи трифазного інвертора напруги». Студенти Оксана Ігнатова та Сергій Іванов зробили доповідь на тему «Вплив технологій керованих систем передачі змінного струму FACTS на роботу дистанційного захисту» (науковий керівник – к.т.н., старший викладач Романовський В.І.). Ці дві роботи здобули дипломи І ступеня. Дипломом ІІІ ступеня були нагороджені студенти кафедри електроенергетики Владислав Гаврилюк та Сергій Гришко (науковий керівник – к.т.н., доцент Волохін В.В.), що виступили з науковою роботою «Портативний індукційний нагрівач».

За підсумками участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт студентів навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» СумДУ нагороджено дипломами 2 ступеня: Світлану Ковтун (спеціальність «Гроші, фінанси і кредит», науковий керівник - к.е.н., доцент Кремень В.М. Захід відбувся у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка) і Анастасію Рягузову (спеціальність «Банківська справа», науковий керівник - к.е.н., доцент Крухмаль О.В.). Конкурс пройшов на базі Харківського інституту банківської справи Університету банківської справи).

Студентки 4 та 5 курсів спеціалізації «Переклад» Тетяна Коваль та Ксенія Лащ взяли участь у ІІ турі Всеукраїнського студентського конкурсу наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук з галузі "Романо-германські мови і літератури".

Конкурс відбувся у Херсонському державному університеті. Студентки представили на розгляд роботи на теми "Базові віхи формально-змістової профілізації вторинних іменувань Барака Обами" (науковий керівник - канд. філол. наук, доцент Олеся Єгорова та "Статус поетичного мовчання в англомовному художньому дискурсі" (наукові керівники - зав. кафедри германської філології, проф. Ірина Кобякова, канд. філол. наук, асистент Владислава Куліш). Дівчата вибороли 2 і 3 місця.

  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
  • На рахунку студентів СумДУ – численні перемоги й призові місця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]