Дата публікації:
03 травня 2017
Кількість переглядів:
990
Поділитися:

У Конгрес-центрі Сумського державного університету за ініціативи та фінансової підтримки лектора DAAD у м. Суми Карстена Грунвальдта відбулася зустріч представників 18 вищих навчальних закладів України, під час якої було ухвалено рішення щодо утворення Платформи академічного розвитку університетського співробітництва (ПАРУС). Її мета – реалізація взаємовигідного партнерства освітніх та наукових установ України в галузі організації внутрішньої академічної мобільності. Меморандум про створення Платформи академічного розвитку університетського співробітництва зараз перебуває у стадії підписання десятьма ВНЗ-ініціаторами.

Друга зустріч ініціативної робочої групи ПАРУС, під час якої обговорили подальші кроки формалізації та практичної реалізації ініціативи, пройшла на базі Криворізького державного педагогічного університету.

На обох зустрічах інтереси СумДУ, факультету ІФСК представляла заступник декана з міжнародної діяльності, доц. кафедри германської філології Олеся Єгорова.

«ПАРУС – це потужний інструмент соціалізації та подальшої інтернаціоналізації освітнього простору СумДУ та України загалом. Я вірю, що, зрозумівши значення та особливість академмобільності на теренах Батьківщини, її учасники прагнутимуть до його розширення вже в міжнародному масштабі. Це гарний шанс подивитися на інших і показати себе. Це шанс навчитися ставати кращими», – наголосила Олеся Єгорова.

Науковець СумДУ також зазначила, що партнери програми ПАРУС планують розпочати проекти з внутрішньої академічної мобільності вже в наступному році. Студенти зможуть пройти навчання «за обміном» протягом семестру в одному з провідних ВНЗ нашої країни.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]