Дата публікації:
12 грудня 2011
Кількість переглядів:
2410
Поділитися:

5 грудня в Сумському державному університеті відбувся семінар-тренінг "Третя" місія університету XXI сторіччя" для  викладачів та науковців вишу.

Протягом тренінгу виступили менеджер проектів Київського міжнародного інституту соціології Андрій Кашин та кандидат філософських наук, старший співробітник Інституту вищої освіти НАПН України, науковий співробітник Центру російських та євразійських досліджень Університету Уппсали (Швеція) Сергій Курбатов.

Вони ознайомили учасників із розумінням університетської місії в сучасних умовах та специфікою основних моделей університету XXI сторіччя. Сергій Курбатов презентував історичну ретроспективу та сучасний стан університетської місії. Стрімкі темпи розвитку суспільства  розмивають національні кордони, створюючи глобальний освітній простір. Саме це, на думку доповідача, відкриває можливість для отримання подвійного диплому.

У свою чергу Андрій Кашин розповів про третю місію університету та її відображення у сучасних університетських рейтингах. Доповідач звернув увагу на такий аспект, як навчання протягом життя, що полягає у програмах післядипломної освіти, курсах підвищення кваліфікації, перекваліфікації тощо.

Наприкінці семінару відбулася загальна дискусія на тему: "Чи можна ідентифікувати специфічні риси університетської місії в сучасній Україні?".

Захід прошов за підтримки Посольства США в Україні, Офісу програми Фулбрайта в Україні та Київського ресурсного центру для випускників.

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]