Дата публікації:
12 грудня 2011
Кількість переглядів:
1963
Поділитися:

8 грудня науковці СумДУ Володимир Любчак та Андрій Півень взяли участь  у першому міжнародному форумі лідерів вищої освіти у Москві.

Форум був організований за ініціативи ЮНЕСКО (організації об’єднаних націй з питань освіти науки та культури) та корпорації Microsoft. У ньому взяли участь представники провідних університетів Росії та України, керівники відомих ІТ-компаній Великобританії, Латвії та Росії, які впроваджують сучасні інформаційні технології спільно з університетами.

Форум відкрив  директор бюро ЮНЕСКО у Москві, в.о. директора Інституту  ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті Дендев Бадарч. Зі вступним привітанням виступив і директор по роботі зі системою освіти Microsoft Росія Ігор Баландін.

На форумі обговорювалося питання розвитку мобільності та спільних досліджень, важливості застосування сучасних технологій для  ефективності  економічного розвитку університетів,  розвиток лідерських позицій університетів та їх вклад у інноваційний потенціал суспільства.

У доповідях учасники представляли реалізовані в університетах програмно-технічні проекти на базі продуктів корпорації Microsoft, пропонували можливості реалізації автоматизації діяльності навчального процесу, демонстрували застосування віртуалізації. У ході дискусії із представником українського офісу Microsoft Олександрою Сизовою оговорені питання можливостей з доступу до найсучасніших ресурсів та спільних дій з розвитку партнерства між СумДУ та Microsoft.

Завдяки участі у дискусіях та обговореннях на форумі представники СумДУ знайшли нових потенційних партерів та домовилися  про спільні  перспективні ІТ-проекти, які будуть застосовуватися  для подальшого розвитку інформаційно-технічного потенціалу Сумського державного університету.

Нагадаємо, що при Центрі комп’ютерних технологій СумДУ вже кілька років працює ресурсний центр Microsoft, надається інформаційна підтримка, доступ до ліцензійного програмного забезпечення  за програмою MSDN AA, є можливість пройти навчання та підготуватися до складання всесвітньо визнаних сертифікаційних іспитів за програмою Microsoft IT-Academy (детальніше на сайті http://it.sumdu.edu.ua).

Відділ інформаційно-рекламної діяльності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]