Дата публікації:
19 травня 2017
Кількість переглядів:
2733
Поділитися:

17-19 травня у Сумському державному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської олімпіади серед студентів класичних та технічних вищих навчальних закладів України з навчальної дисципліни «Математика».

Організатори заходу, який вже не перший рік успішно проводиться на базі СумДУ - кафедра математичного аналізу і методів оптимізації факультету електроніки та інформаційних технологій.

Привітальним словом відкрив олімпіаду декан факультету електроніки та інформаційних технологій Сергій Проценко. «Нині у світі велика увага суспільства прикована до розвитку й вивчення математики. Якщо аналізувати ринок праці, то прослідковується висновок: роботодавці віддають перевагу тим фахівцям, які володіють Біг-датою, досконалі в штучному інтелекті. Відповідно, такі працівники мають вищий рівень заробітної плати, конкурентоспроможні. Олімпіада з математики спрямована на пошук тих «зірочок» серед вас, які мають неординарне мислення, оригінальний підхід до вирішення задач. Я дуже надіюся, що в цьому залі зібралося дуже багато таких обдарованих студентів, які хочуть і можуть зробити багато корисного для розвитку науки. Ми, як завжди, зважено, ретельно підійшли до організації заходу. Суддівська комісія – об’єктивна, складається з представників різних вишів. Сама участь в олімпіаді – це вже великий досвід. Я бажаю вам успіху! У ваших руках розвиток ІТ-сектору, науки і України!».

До привітань під час відкриття Всеукраїнської олімпіади з математики долучився й декан факультету технічних систем та енергоефективних технологій СумДУ Олександр Гусак: «Без знань математики не можна підготувати висококваліфікованого інженера. Без математичного обгрунтування у тій чи іншій сфері ми зупинимося на півшляху. Шановні учасники, пам’ятайте, що олімпіада – це нові знання, знайомства, дружні контакти, які залишаться і стануть вам у нагоді протягом життя. Бажаємо вам успіхів і постараємося зробити все можливе, щоб позитивні враження й приємні згадки про Сумський державний університет залишилися з вами надовго».

Голова журі, доктор математичних наук Ірина Шуда після теплих привітань учасників Всеукраїнської олімпіади, розповіла всім присутнім про програму, до якої входили й екскурсія університетом та містом. «Олімпіада буде проводитися у трьох категоріях – кожен учасник працюватиме у своїй, і в чесній боротьбі переможе найсильніший».

19 травня відбулося закриття олімпіади, під час якого відбулося найочікуваніше – оголошення й нагородження переможців. Студент Сумського державного університету Андрій Красніков (факультет електроніки та інформаційних технологій) здобув друге місце серед учасників категорії Т. Всі переможці й володарі призових місць отримали дипломи.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]