Дата публікації:
12 червня 2017
Кількість переглядів:
1344
Поділитися:

Наприкінці травня у Варшавському університеті (Studium Europy Wschodniej) відбулася церемонія вручення нагороди імені Івана Виговського науковцю факультету технічних систем та енергозберігаючих технологій Сумського державного університету Юлії Тарасевич.

Ця нагорода діє під патронатом Президента Польщі і має на меті визнання заслуг громадян України у розвитку науки, культури та суспільного життя, побудові демократичної держави, спрямованої до Європи. Номінанти цієї нагороди визначаються рішенням її Капітули, яка складається з делегатів 25 провідних університетів та вищих шкіл Польщі.

Урочисте засідання вели професор Ян Маліцький (шеф-секретар) і проректор Варшавського університету професор Мацєй Душчик. Від імені Президента Польщі Анджея Дуди привітання нагородженим прочитала уповноважена Президентом пані Уршила Дорошевська. У своєму листі лауреатів нагороди привітав також Маршалек (спікер) Сейму (парламенту) Республіки Польща. У привітаннях відзначено особисті заслуги лауреатів і роль їх навчальних закладів у розвитку польсько-української наукової співпраці.

За умовами нагороди 10 українських науковців із різних галузей отримали можливість проходження 4-місячного наукового стажування в Польщі. Кожен із лауреатів отримав можливість короткого виступу щодо своєї попередньої діяльності та планів реалізації стажування.

  • Науковець СумДУ отримала нагороду імені Івана Виговського
  • Науковець СумДУ отримала нагороду імені Івана Виговського

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]