Дата публікації:
21 червня 2017
Кількість переглядів:
1395
Поділитися:

У Конгрес-центрі Сумського державного університету пройшов інформаційний захід «День кар'єри ЄС», спрямований на ознайомлення молоді зі шляхами професійного зростання, освітніми та кар’єрними можливостями для молоді в європейському просторі.

Організатор заходу - Інформаційний центр ЄС Сумського державного університету за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні та Громадської організації «Фундація "Відкрите суспільство"». Дні кар'єри проходять у різних містах України в рамках проекту «ЄС: вибір української молоді» і реалізовані вже в Маріуполі, Ужгороді, Чернівцях та Чернігові.

З вітальним словом до учасників звернуся проректор з науково-педагогiчної роботи, міжнародної діяльності та технічного забезпечення СумДУ Володимир Любчак, наголосивши на важливості проведення Днів Кар’єри ЄС, оскільки такі заходи дають молодим людям відповіді на  питання щодо правильного вибору подальшої освіти та працевлаштування.

Керівник Інформаційного центру ЄС Юрій Петрушенко у своєму зверненні до учасників згадав історію створення центру у 2011 році та його інформаційно-просвітницьку діяльність, спрямовану на поширення інформації про Європейський Союз та його політику, про проекти та програми ЄС, спрямовані на інформаційну підтримку молоді віком від 16 до 30 років.

Ведучим заходу був директор Конгрес-центру СумДУ, координатор освітніх програм Інформаційного центру ЄС СумДУ Сергій Хвостов.

Учасники заходу, переважно студенти та старшокласники, мали нагоду зустрітися з представниками Європейських програм для молоді, бізнесу, громадських організацій, влади для спілкування про ситуацію на ринку праці, можливості навчання та стажування в країнах-членах ЄС.

У рамках заходу відбулася відкрита дискусія на тему: "Чи є місце молоді України у Європейському просторі?". Основними питаннями для дискусії були: «Освіта в Європі - легко чи неймовірно для української молоді?», «Чи відповідає рівень знань та підготовки вітчизняних студентів трендам глобального світу?», «Що обрати українському абітурієнту: їхати до Європи чи навчатися в Україні?». На ці та інші теми дискутували експерти: начальник управління молоді та спорту Сумської ОДА Дмитро Лантушенко, директор навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту ім. О.Балацького СумДУ Тетяна Васильєва, член міжнародної мережі "Молоді посли миру", координатор програм ГО "Центр Європейських Ініціатив" Юлія Єлфімова, студент СумДУ, учасник численних програм міжнародних обмінів та європейських програм мобільності, у т.ч. Еразмус+ Олександр Поліщук.

Після дискусії для учасників Дня Кар’єри ЄС було паралельно проведено чотири тематичні тренінги: «Як отримати стипендію на навчання за програмами Еразмус+. Кроки подачі успішної заявки (europass та мотиваційний лист)» (тренер - Вікторія Ярмолич, заступник начальника відділу міжнародних зв'язків СумДУ; «StartUp: від ідеї до власного бізнесу. Основні питання та проблеми стартаперів в регіоні. Застосування європейської моделі» (тренер - Сергій Лєонов, проф. д.е.н., директор Департаменту бізнес-процесів СумДУ, бізнес-тренер Школи інновацій та соціального підприємництва; «Співбесіда на роботу твоєї мрії: DO’S & DON’TS» (тренер - Тетяна Васильєва, проф. д.е.н., директор Інституту фінансів, економіки та менеджменту СумДУ); «Безкоштовна освіта в Німеччині та працевлаштування за спеціальностями» (тренер: Марія Сушко-Безденежних, кандидат філологічних наук, директор Німецького центру, координатор Сумського осередку Асоціації українських германістів, старший викладач кафедри іноземних мов ННІ БТ "УАБС" СумДУ)

«День Кар’єри ЄС» викликав інтерес серед молоді м. Суми, сприяв формуванню активної громадської позиції та навичок у сфері кар’єрного зростання. Учасники заходу отримали цікавий практичний досвід, можливість поспілкуватися, обмінятися думками, знайти шляхи вирішення проблем з питань подальшої освіти та працевлаштування.

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]