Дата публікації:
12 вересня 2017
Кількість переглядів:
1863
Поділитися:

5-8 вересня в Сумському державному університеті відбулася 15-та міжнародна науково-технічна конференція «Герметичність, вібронадійність і екологічна безпека насосного і компресорного обладнання» - «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2017» та 17-й спеціалізований семінар “Проблеми безпечної експлуатації компресорного і насосного обладнання в хімічній промисловості” - «ЕККОН-17».

Співорганізаторами Конференції стали: Технологічний університет м. Кельце, Технологічний університет м. Глівице, Сумський національний аграрний університет, ПАТ «Сумське НВО», ПАТ «ВНДІАЕН», Міжнародний інститут компресорного і енергетичного машинобудування «МІКЕМ». Захід відбувся також у співпраці з ТОВ «КК «Група ГМС», АТ «Сумський завод «Насосенергомаш» і ТОВ «ТРІЗ».

Відкрив Конференцію співголова Оргкомітету конференції «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2017», заслужений діяч науки і техніки України, д.т.н., проф. Володимир Марцинковський, який привітав усіх учасників з початком роботи і відзначив значущість Конференції, а також важливість її проведення у місті Суми, який є визнаним центром насособудування. Також із вітальним словом виступили представники співорганізаторів Конференції: проректор з наукової роботи СумДУ, д.ф.-м.н., проф. Анатолій Чорноус, заступник генерального директора ТОВ «КК «Група ГМС» к.е.н. Володимир Ямбуренко і президент Асоціації виробників насосів к.т.н., доц. Ігор Твердохліб. На засіданнях секцій Конференції був присутній сенатор Республіки Польща, докт.-інж. Гжегош Печкис.

У роботі Конференції взяли участь близько 130 чоловік з України, Білорусі, Польщі та Росії. Конференція зібрала фахівців в галузі насосо- і компресоробудування, представників наукових шкіл, фірм виробників та підприємств-споживачів насосного і компресорного устаткування, представники університетів і науково-дослідних інститутів, виробники насосного та компресорного обладнання, а також представники ракетокосмічної галузі України.

Матеріали Конференції «ГЕРВІКОН+НАСОСИ-2017» і Семінару «ЕККОН-17» видані окремими збірником праць і монографією, в яких міститься 60 доповідей. Англійською мовою в електронному журналі видавництва IOP Conference Series: «Materials Science and Engineering», статті якого включені в реферативні бази даних Scopus і Web of Science, видано 58 статей, обсяг яких становить 472 сторінки. На засіданнях секцій було заслухано 47 доповідей. Праці конференції дають можливість фахівцям ознайомитися з сучасним станом насосо- і компресоробудування, з проблемами герметичності, вібронадійності та безпечної експлуатації цих надзвичайно важливих для всіх галузей промисловості роторних машин.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]