Дата публікації:
20 жовтня 2017
Кількість переглядів:
1318
Поділитися:

5-10 жовтня науковці Сумського державного університету взяли участь у підсумкових заходах у рамках реалізації міжнародного грантового проекту «ALIGN: Досягнення та регулювання балансу між освітніми програмами та кваліфікаційними рамками» програми ЄС Темпус.

5 жовтня на базі Міністерства освіти і науки України відбулася відкрита дисемінаційна зустріч за участі українських та європейських партнерів проекту. Загалом у заході взяли участь близько 70 учасників із 35 вищих навчальних закладів України: представники ВНЗ відповідальні за забезпечення якості освіти та організаційно-методичний супровід навчальної діяльності, а також представники міжнародних відділів. Метою зустрічі була презентація основних етапів виконання проекту та отриманих результатів; ознайомлення із процедурами оцінки якості освітніх програм у відповідності до вимог міжнародної акредитації; представлення кращих практик внутрішнього та зовнішнього оцінювання освітніх програм з досвіду європейських та українських партнерів проекту; презентацію розроблених матеріалів.

Зацікавленість присутніх викликала спільна презентація професора Університету Бат Спа (Великобританія) Пола Хайленда та професора Інституту мистецтв, дизайну та технологій (Ірландія) Девіда Квіна. В своїй доповіді європейські експерти з оцінки якості освітніх програм  наголосили на основних підходах щодо забезпечення якості освіти, поділилися досвідом внутрішнього та зовнішнього оцінювання освітніх програм, надали рекомендації щодо їх удосконалення.

Всі учасники зустрічі отримали матеріали, розроблені в рамках проекту: «Національні рекомендації для узгодження освітніх програм з рамками кваліфікацій» та «Національний звіт з перегляду освітніх програм в рамках проекту «ALIGN» програми ЄС Темпус».

6 жовтня на базі Київського національного університету імені Т.Шевченка пройшла підсумкова робоча зустріч, метою якої була презентація академічних програм українських ВНЗ-партнерів проекту, які пройшли процедури оцінювання в рамках проекту, огляд рекомендацій, отриманих від зовнішніх експертів та змін, які були впроваджені на університетському рівні та рівні академічних програм за результатами візитів експертів.

Українські партнери проекту мали змогу поспілкуватися із європейськими партнерами та отримати рекомендації щодо вдосконалення внутрішніх систем забезпечення якості освіти та якості академічних програм зокрема, а також обговорити можливості для подальшої співпраці із європейськими ВНЗ.

10 жовтня на базі Єреванського державного університету мов і соціальних наук імені В.Я. Брюсова відбулася заключна конференція, що зібрала разом всіх партнерів проекту та мала на меті презентацію основних досягнень та панельні дискусії із залученням європейських експертів за різними тематиками: стійкий вплив результатів виконання проекту ALIGN на систему вищої освіти; узгодження вищої освіти із вимогами ринку праці; узгодження результатів навчання та їх функцій задля розвитку ВНЗ в Європі в контексті інтернаціоналізації та з метою інституційних змін та перейняття кращих практик.  Крім того, учасники обговорили план дій із забезпечення сталості результатів проекту та можливостей для подальшої співпраці.

З матеріалами заходів можна ознайомитися за посиланням: http://sumdu.edu.ua/int/en/international/1503

  • Науковці СумДУ взяли участь у підсумкових зустрічах міжнародного грантового проекту «ALIGN» програми ЄС Темпус
  • Науковці СумДУ взяли участь у підсумкових зустрічах міжнародного грантового проекту «ALIGN» програми ЄС Темпус
  • Науковці СумДУ взяли участь у підсумкових зустрічах міжнародного грантового проекту «ALIGN» програми ЄС Темпус

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]