Дата публікації:
03 листопада 2017
Кількість переглядів:
1319
Поділитися:

25-27 жовтня у м. Сувон (Південна Корея) відбулася всесвітня конференція ЮНЕСКО, присвячена освіті впродовж життя - CONFINTEA VI Mid-Term Review 2017 «The Power of Adult Learning: Vision 2030». Участь у заході взяв науковець СумДУ, керівник Центру освіти дорослих Юрій Петрушенко.

Загалом у конференції взяли участь більше 400 учасників із майже 100 країн світу. Результатом роботи конференції стало виголошення  Інчхонської декларації цього заходу. Нова рекомендація ЮНЕСКО враховує три основні сфери навчання дорослих та освіти: грамотність та базові навички; постійне навчання та підвищення кваліфікації; освітні та навчальні можливості для активного громадянства, які мають на меті долучити людей до вирішення широкого кола соціальних проблем.

Стратегічна програма розвитку освіти впродовж життя, що була представлена і пройшла обговорення на конференції,  охоплена однією з  Цілей розвитку тисячоліття - "Сталий розвиток". Її завдання - "забезпечити якісну освіту та забезпечити рівноправну якість освіти та сприяти навчанню на всі дні". Дорожня карта для досягнення мети - це Рамкова програма розвитку освіти 2030, яка дає рекомендації урядам та партнерам щодо того, як перетворити зобов'язання в дію.

Завідувач кафедри міжнародної економіки ННІ бізнес-технологій «УАБС» Юрій Петрушенко взяв участь у роботі  декількох секцій конференції, зокрема «Розвиток Центрів освіти дорослих у світі», «Посилення громадянської участі через освіту», «Якість освітніх програм для навчання дорослих».

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]