Дата публікації:
06 листопада 2017
Кількість переглядів:
2379
Поділитися:

3 листопада науковці кафедри військової підготовки Сумського державного університету взяли участь в урочистостях з нагоди Дня ракетних військ і артилерії Збройних Сил України. Захід відбувся за участі військово-політичного керівництва держави на артилерійському полігоні поблизу селища Дівички Київської області. Після нагородження військовослужбовців-артилеристів Президентом України Петром Порошенком відбулася виставка-показ сучасних зразків озброєння та військової техніки, а також науково-технічної продукції підприємств і установ України артилерійської тематики.

Науковці кафедри військової підготовки Сумського державного університету були єдиними, кого запросило керівництво ракетних військ і артилерії Збройних Сил України на це свято. Кафедра є беззаперечним лідером серед навчальних закладів у військово-технічному супроводженні розробки продуктів військового призначення, спрямованих не тільки на покращення навчального процесу підготовки фахівців-артилеристів, але і на підвищення властивостей засобів забезпечення експлуатації артилерійського озброєння.

Цього разу кафедра представила 3D-моделі зразків артилерійського озброєння, свою останню розробку – Комп’ютерний артилерійський полігон – КАП і лазерний прилад замірювання довжини зарядної камори стволів нарізних артилерійських гармат – ПЗК-Л, який отримав патент на корисну модель і втілений в металі нашими партнерами – ТОВ “Метангаз-моторс”.

Президент України висловив особисту подяку начальнику кафедри полковнику М.М. Ляпі, доцентам кафедри полковнику А.Ф. Раскошному і підполковнику А.О. Вакалу за їх плідну працю, привітав зі святом і побажав успіхів усьому колективу кафедри.

Високу оцінку досягненням кафедри військової підготовки СумДУ дали Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України В.М. Муженко, Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенант С.М. Попко та Командувач ракетних військ і артилерії Збройних Сил України генерал-майор В.Ю. Горбильов.

Закінчилося свято по-артилерійські – демонстрацією епізоду тактичних навчань з бойовою стрільбою із залученням артилерійських підрозділів – переможців конкурсу на кращу обслугу артилерійських гармат.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]