Дата публікації:
07 листопада 2017
Кількість переглядів:
1625
Поділитися:

На початку листопада при Перекладацькому навчально-методичному центрі “LinguoStar” Сумського державного університету стартувала Школа майбутніх дипломатів. Перше заняття відвідало близько 30 учнів 11-х класів сумських шкіл, які долучилися до засвоєння азів дипломатії та дипломатичного перекладу.

Учасники мали можливість поспілкуватися з викладачами кафедри германської філології та студентами спеціалізації «Переклад», які залюбки поділилися своїм досвідом та навичками. Викладач Олена Назаренко представила спеціалізацію «Переклад», розповіла про відкриття профілізації «Дипломатичний переклад» із наступного навчального року, про ідеї та цілі, які ставить перед собою Школа майбутніх дипломатів. «Як відомо, роль політичного  та ділового світу в наш час посилюється з кожним днем. Світові громадські організації та співтовариства потребують спеціалістів зі знанням іноземних мов, звичаїв, традицій та бізнес-етикету різних країн. Тому починати працювати з майбутніми перекладачами, а особливо перекладачами-дипломатами, доцільно саме зі старших класів шкіл», - говорить Олена В’ячеславівна.

Викладач Наталія Приходько розповіла про професійну етику та власний досвід в роботі практикуючого перекладача. Студенти групи ПР-51 продемонстрували вміння послідовного перекладу, підготували цікаві завдання на поповнення багажу знань учнів з лексикології, граматики, фонетики, словотвору, ділового етикету та правил поведінки на перемовинах та конференціях.

Учні брали участь у конкурсах, а найактивніші були нагороджені призами.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]