Дата публікації:
10 листопада 2017
Кількість переглядів:
2229
Поділитися:

8-9 листопада першокурсники Сумського державного університету продемонстрували свої таланти у щорічному традиційному конкурсі «Золотий інтеграл». Протягом двох днів глядачі спостерігали за яскравими вокальними, хореографічними, ораторськими, акторськими вміннями студентів. Цього року найталановитішими виявилися першокурсники факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

У перший конкурсний день свої таланти демонстрували творчі групи Медичного інституту, факультету електроніки та інформаційних технологій, навчально-науковий інститут бізнес-технологій «УАБС» СумДУ та навчально-науковий інститут права.

Відкрили перший конкурсний день студенти Медичного інституту мультиплікаційною темою «Король Лев». Колоритні костюми, екзотичні декорації та казкова атмосфера перенесли глядачів на 40 хвилини до справжньої савани. У своїх номерах майбутні медики демонстрували одну важливу істину – світ повний несподіванок і зла, однак лише добро та віра у свої сили врятує світ. Зрештою, за свої старання студенти Медичного інституту отримали перемогу у п’яти номінаціях: «Оригінальний жанр» («Бій за життя» - гімнастика: Ляшко Катерина, Слізкоухова Юлія), «Народний спів (соло)» («Хай встає сонечко» - Люта Олександра), «Естрадний вокал (ансамбль)» («Пісня землі»), «Вільний театральний жанр – оригінальна сценічна постановка» («Народження») та «Естрадний танок (ансамбль)» («Хакуна Матата»).

Інтерпретацію фільму «Спліт» глядачам продемонстрували першокурсники навчально-наукового інституту права. Як справжні майбутні прокурори та судді, студенти намагалися розібратися у мотивах вчинків головного героя. Проте не засудження стало ідеєю виступу Інституту права, а навпаки – можливість усвідомлення власних помилок та шляхи їх виправлення, - право на яке має, безумовно, кожна людина. Зрештою, Кевін зі своїми 24 особистостями чесно вибороли 3 номінації: «Вільна хореографія (соло)» («Я заплуталась» - Харченко Анастасія), «Вільна хореографія (ансамбль)» («Палата № 6») та «Пантоміма» («Темна сторона»).

До пошуку натхнення глядачів запросили студенти факультету електроніки та інформаційних технологій. Першокурсники за допомогою своєї хореографії, вокалу, акторських здібностей показали, що натхнення завжди ховається у простих речах. А оригінальний «Стем» подарував глядачам багато гумору. У підсумку за свої старання першокурсники факультету ЕлІТ отримали перемогу у двох номінаціях: «Конферанс» (Лантух Іван), та «Сучасний танок (соло)» («Імпровіз» - Лобанов Влад) . Також цьогоріч факультет став переможцем онлайн-голосування і в подарунок отримав сертифікат на тисячу гривень. Окрім цього приз глядацьких симпатій від антикафе «Super Hero», та 20 сертифікатів на безкоштовне відвідування кафе також отримав факультет ЕлІТ.

Першокурсники навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» СумДУ заради Золотого інтегралу» об’єдналися у справжню сімейку Адамсів. У своїх номерах студенти розкривали головну тему – кожна людина має право самостійно обирати життєвий шлях та свого обранця. Історія має щасливий кінець, підсумований влучною фразою «Батьки, дозвольте своїм дітям просто бути щасливими». За свою щирість першокурсники навчально-наукового інституту бізнес-технологій «УАБС» СумДУ отримали нагороду у вигляді двох номінацій: «Сценічна постановка» («Знайомство з батьками») та «Естрадний вокал (малі форми)» («All I want» - тріо).

У другий фінальний день свої таланти демонстрували першокурсники факультету технічних систем та енергоефективних технологій, факультет іноземної філології та соціальних комунцікацій та навчально-науковий інститут фінансів, економіки та менеджменту імені О.Балацького.

Першокурсники ТеСЕТу спеціально для «Золотого інтегралу» стали зірками теле-шоу «Велика перерва». Кожен учасник, перш ніж продемострувати свої таланти, повинен був поспілкуватися із ведучим шоу в імпровізованій студії. Легкість та невимушеність, з якою першокурсники розкрили тонкощі телевізійного мистецтва, принесла у скарбничку тесетівців перемогу у номінації за «Кращу авторську пісню» («Рекламная пауза» - Зайцева Ксенія, Ольховик Катерина).

Факультет іноземної філології та соціальних комунікацій розповів глядачам про людей з обмеженими фізичними можливостями, але з необмеженими талантами. Чуттєвість, проникливість та сентиментальність номерів дозволила факультету ІФСК стати володарями п’яти номінацій: «Режисура», «Авторський вірш» («Другое измерение» - Ніколаєнко Даніела), «Фінальна пісня» («Оставаться людьми»), «Сучасний танок (малі форми)» («В ритмі серця» - тріо) та «Гра на музичних інструментах (ансамбль)» (Открытие кафе»).

Про залежність, її наслідки та шляхи позбавлення від неї розповіли студенти навчально-наукового інституту фінансів, економіки та менеджменту імені О.Балацького. Різновиди залежності, починаючи від алкоголізму та закінчуючи залежністю від людини – змусили глядачів задуматися про свої власні слабкості. Зрештою, це і принесло ФЕМу перемогу в номінаціях «Бальний танок (малі форми)» («Измена – дело совести» - тріо) та «Сучасний танок (ансамбль)» («Тщеславие как философия жизни»).

Оцінювало майстерність юних артистів авторитетне журі, до складу якого увійшли професіонали: кандидат педагогічних наук, доцент кафедри хорового диригування, вокалу та методики музичного навчання Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка, керівник народного театру-студії естрадного вокалу «Екстрім» Наталія Фоломєєва; керівник естрадного оркестру, заслужений артист естрадного мистецтва України Євген Кондаков; керівник народного хореографічного колективу «Артес» Сумського обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю – Ірина Восмерик; завідуюча відділом художньо-естетичного виховання Сумського палацу дітей та юнацтва, керівник народного театру юних «Шпаківня» –- Світлана Загоняйко; керівник танцювального центру «Євроданс» - Олена Пономарьова.

У перервах між конкурсними номерами свою творчість численним глядачам дарували вже визнані зірки сцени: студенти різних інститутів та факультетів – багатонаціональна родина СумДУ.

Для вручення Кубка переможця «Золотого інтегралу-2017» на сцену запросили студентського ректора СумДУ Анастію Гончарову. Вона і оголосила переможця конкурсу та вручила традиційний символічний приз команді першокурсників факультету іноземної філології та соціальних комунікацій.

Як і заведено на святі – всім факультетам організатори та спонсори вручили цінні подарунки, підтримали словами вдячності юні таланти. Традиційно «Золотий інтеграл» засвітив у Сумському державному університеті нові зірки та об’єднав студентів різних курсів у велику дружню родину.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]