Дата публікації:
16 листопада 2017
Кількість переглядів:
2025
Поділитися:

15 листопада у Сумському державному університеті відбулися урочистості з нагоди 25 річниці з дня заснування Медичного інституту. На свято завітали викладачі, науковці, працівники та студенти СумДУ, представники влади, закладів охорони здоров’я області.

Із вітальним словом до присутніх звернувся ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв. Він пригадав історію, розповів про зародження ідеї створення медичного факультету на базі фізико-технологічного інституту, яка після реалізації змінила статус закладу на Класичний та переінакшила філософію діяльності вишу.

«25 років в історії – це мить, а 25 років Медичного інститут – це потужний прогрес. Медичний інститут Сумського державного університету відрізняється від інших багатьма новаціями – дуже мало в Україні медичних університетів, які мають університетську клініку, яку ми створили і розвиваємо. Ми - єдиний виш в Україні, який має Центр спортивної медицини. У СумДУ розвинена потужна грантова діяльність, навчально-наукова база, маємо замовлення на наукові розробки з багатьох країн світу. Та головне наше досягнення – це чудовий колектив викладачів, науковців, співробітників та студентів. Прийміть наші щирі вітання та вдячність за те, що ви робите дуже важливу для нашої молодої держави справу!».

Також ректор подякував партнерам – представникам медично-лікувальних закладів, з якими налагоджено тісну співпрацю і за підтримки яких СумДУ готує кваліфікованих фахівців.

«Одна з головних тез нашої діяльності: «Освіта, інтелект Сумщини повинні слугувати громаді, - наголосив ректор. - Ми забезпечуємо кадрами, беремо активну участь у найрізноманітніших фахових, соціальних проектах».

Директор Медичного інституту Андрій Лобода у привітальному зверненні подякував всім науковцям та співробітникам, партнерам закладу. Із вдячністю нагадав імена деканів, які свого часу очолювали медичний факультет, а з 2005 року – директорів Медичного інституту СумДУ. «Медичний інститут сьогодні – це більше ніж 3000 студентів, які здобувають освіту за 6 спеціальностями. Серед випускників інституту – 10 докторів наук, 7 головних лікарів, 22 заступника головних лікарів, 40 завідувачів відділень, практикуючі лікарі, працівники закладів охорони здоров’я. Завдяки талановитим науковцям, педагогам, студентам та випускникам МІ СумДУ не лише увібрав кращі традиції вітчизняної медичної школи, а й став одним із найпотужніших закладів в Україні із підготовки працівників системи охорони здоров’я», - відзначив Андрій Лобода.

Привітав учасників свята заступник голови Сумської облдержадміністрації Микола Подопригора.

Грамотами Сумської обласної державної адміністрації за значний внесок у справу підготовки висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну працю нагородили:

Сікору Віталія Зіновійовича – доктора медичних наук, професора кафедри морфології.

Кононенка Миколу Григоровича – доктора медичних наук, професора кафедри хірургії та онкології.

Сміянова Владислава Анатолійовича – доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри громадського здоров’я.

Гребеннік Людмилу Іванівну – кандидата біологічних наук, доцента кафедри біофізики, біохімії, фармакології та біомолекулярної інженерії.

 

Грамотами Сумської обласної ради нагородили:

Сміяна Олександра Івановича – доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри педіатрії.

Дяченка Анатолія Григоровича – доктора медичних наук, професора кафедри громадського здоров’я.

Атамана Олександра Васильовича – доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри фізіології і патофізиології з курсом медичної біології.

Кустова Аркадія Володимировича – кандидата медичних наук, доцента кафедри нейрохірургії та неврології з курсами психіатрії, наркології, медичної психології, професійних хвороб, секцією ортопедії та травматології.

 

Грамотами Сумського міського голови відзначили:

Суходуба Леоніда Федоровича – члена кореспондента Національної академії наук України, доктора фізико-математичних наук, професора, завідувача кафедри біофізики, біохімії, фармакології, та біомолекулярної інженерії.

Романюка Анатолія Миколайовича – доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри патологічної анатомії.

Гарбузову Вікторію Юріївну – доктора біологічних наук професора кафедри фізіології і патофізіології з курсом медичної біології.

Устнянського Олега Олексійовича – кандидата медичних наук, доцента кафедри морфології.


Грамотами управління охорони здоровя Сумської обласної державної адміністрації нагородили:

Чемича Миколу Дмитровича – доктора медичних наук, професора, завідувача кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією.

Приступу Людмилу Никодимівну – доктора медичних наук, професора, завідуючу кафедри внутрішньої медицини післядипломної освіти.

Погорелова Максима Володимировича – доктора медичних наук, професора кафедри громадського здоров’я.

Бинду Тетяну Парфеніївну – кандидата медичних наук, доцента кафедри педіатрії.

 

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]