Дата публікації:
19 листопада 2017
Кількість переглядів:
1266
Поділитися:

Державну премію України в галузі освіти 2017 року у номінації «ВиЗберегти і закрити

ща освіта» Указом Президента України №374/2017 присуджено:

- ректору Сумського державного університету Анатолію Васильєву,

- проректору з науково-педагогічної роботи Володимиру Любчаку,

- директору організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Юрію Зубаню,

- завідувачу кафедри комп’ютерних наук Анатолію Довбишу

за роботу «Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної ІТ-підтримки діяльності інноваційного університету».

Робота виконана у співавторстві з колективом фахівців з Чернігівського національного технологічного університету та полягала у підвищенні ефективності та якості інноваційної складової навчальної, наукової та науково-виробничої діяльності університетів шляхом розроблення та впровадження новітніх інформаційних технологій, які базуються на наукових та теоретико-методичних здобутках з організації та управління електронним, в тому числі дистанційним, навчанням та проектною виробничою діяльністю у вищих навчальних закладах.

Завдяки  комплексній ІТ-підтримці діяльності університету в СумДУ впроваджено одну з перших в Україні повноцінних дистанційних форм навчання, стрімко зросли позиції СумДУ у вітчизняних та міжнародних рейтингах, університет має найвищі показники серед вишів України за обсягом госпдоговорів та грантів, ефективності використання бюджетних коштів.

У 2017 році на присудження премії у номінації «Вища освіта»  претендували 14 робіт, серед яких – також роботи колективів авторів з НТУУ «КПІ», ХНІ ім. В.Н. Каразіна, НУ «Львівська політехніка», Вінницького НТУ та інші.

За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, цього року головний критерій присудження Державної премії України в галузі освіти – практична цінність роботи авторів для впровадження реформи освіти на національному рівні, діяльність Комітету з Державної премії України в галузі освіти в оновленому складі має бути максимально прозорою та керуватися новими процедурами, які будуть зрозумілими та відкритими для громадськості.

Нагадаємо, що Державна премія присуджується громадянам України за видатні досягнення в галузі освіти, зокрема за видатні досягнення у діяльності, що відкривають нові напрями в розвитку педагогіки вищої школи, науково-теоретичні, прикладні здобутки у модернізації змісту вищої освіти, педагогічну майстерність в упровадженні новітніх розробок в освітню діяльність, створення ефективних технологій навчання і виховання у вищих навчальних закладах, розроблення та упровадження інформаційних технологій у навчальний процес вищої школи, а також за значний внесок у наукове забезпечення процесу інтеграції вітчизняної вищої освіти в європейський та світовий освітній простір.

Державна премія присуджується громадянину один раз за життя.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]