Дата публікації:
23 грудня 2011
Кількість переглядів:
1545
Поділитися:

16 грудня студентка СумДУ, спортсменка збірної України із біатлону Юлія Джима отримала "срібло" на третьому етапі Кубку IBU в австрійському містечку Обертіллах. Ця перемога стала першою у дорослій кар’єрі Юлії в індивідуальних міжнародних стартах та першим сходженням на подіум українських спортсменів-біатлоністів в офіційних змаганнях цієї зими.

"Обертіллах — одне з моїх улюблених місць. Я і свою першу перемогу здобула саме тут — два роки тому, на Кубку Австрії. Якраз тоді я вперше вистрелила чотири нулі в індивідуальній гонці, а потім перемогла і в спринті, теж, до речі,  із чистою стрільбою", — ділиться враженнями переможниця.

Після трьох етапів Кубку спортсменка займає п’яте місце у загальному заліку. Попереду ще чотири етапи, наступний із яких пройде 7 січня в італійському  містечку Форні-Авольтрі.

Нагадаємо, Юлія Джима навчається на спеціальності "Журналістика". Восени спортсменка брала участь у Чемпіонаті світу із біатлону на лижеролерах. Це був останній раз, коли вона змагалася серед юніорів. Відтепер із зимового сезону 2011-2012 р.р. Юлія бере участь у дорослих змаганнях.

Кубок IBU — серія континентальних біатлонних змагань, які включають у себе виступи в індивідуальній гонці, спринті та пас'юті. За результатами виступів ведеться рейтинг спортсменів в окремих дисциплінах і за сумою балів у всіх дисциплінах (загальний залік).

Відділ інформаційно-рекламності

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]