Дата публікації:
24 листопада 2017
Кількість переглядів:
1225
Поділитися:

24 листопада Сумський державний університет відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс.

«Ми вперше відвідуємо Суми і дуже раді бути у вас, - говорив Марюс Януконіс під час зустрічі, яка пройшла в СумДУ. – Ми приділяємо дуже велику увагу академічним зв’язкам між Литвою та Україною і організовуємо різні заходи. Сьогоднішній візит буде сприяти інтенсифікації наших відносин. З Сумським державним університетом ми вже маємо хорошу історію співпраці, але хочемо знайти додаткові сфери й точки, в яких зможемо посилити співробітництво. Наприклад, нам відомо, що в університеті є такі цікаві спеціальності як «Кібербезпека», що є дуже сучасним предметом…». Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Викладач Вільнюського університету, доктор Нєріюс Малюкявічюс, який прибув разом з Послом, прочитав відкриту лекцію на тему «Інформаційні загрози в сучасному світі».

На сьогодні СумДУ має більше 220 іноземних партнерів. Серед них і Литовська Республіка. У цій країні університет реалізує співробітництво, формалізоване відповідними угодами. Так, ці угоди підписано з Вільнюським університетом, Міжнародною бізнес-школою при Вільнюському університеті, Європейським гуманітарним університетом , Університетом Вітовта Великого, Університетом Миколаса Ромериса.

Основними напрямками співробітництва між Сумським державним університетом та університетами Литовської Республіки є проведення спільних наукових досліджень, спільне виконання міжнародних грантових проектів, організація програм академічного обміну за участю студентів, аспірантів та викладачів.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]