Дата публікації:
27 листопада 2017
Кількість переглядів:
2278
Поділитися:

24 листопада в Міністерстві освіти і науки України відбулося нагородження лауреатів Державної премії України в галузі освіти 2017 року. Високу нагороду отримали члени колективу СумДУ в номінації «Вища освіта» за роботу «Науково-теоретичні, методичні та технологічні аспекти комплексної ІТ-підтримки діяльності інноваційного університету» - ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Любчак, директор організаційно-методичного центру технологій електронного навчання Юрій Зубань, завідувач кафедри комп’ютерних наук Анатолій Довбиш.

Вітаючи лауреатів премії, Лілія Гриневич наголосила: «Премія для нас – це дуже важлива мотивація педагогічних і науково-педагогічних працівників, їхньої творчості, й ми надзвичайно зацікавлені в тому, щоб роботи, які виносяться на премію підтримували реформу освіти. Цьогоріч державна премія вручається саме за такі роботи - які не мають аналогів, які можуть застосовуватися у навчальному процесі та мають велике прикладне значення. За результатами обговорень, фахового аналізу і рейтингового таємного голосування ми мали рекомендовані 8 колективів для відзначення Державною премією. Ви пам’ятаєте, що було доволі драматичне засідання, де було поламано багато списів, де справді ми підійшли надзвичайно принципово до визначення претендентів на отримання премії».

Міністр відзначила достатньо жорстку конкуренцію робіт, а також той факт, що у двох номінаціях не були визначені переможці: «Я вважаю, що це правильно, тому що для нас принципово важливо не здевальвувати дану премію, щоб вона присуджувалася за особливі, надзвичайні роботи. Мені дуже хотілося б, щоб ми змогли тепер належним чином популяризувати досягнення цієї премії і власне ці роботи, які стали лауреатами висвітлити і у пресі і на всіх можливих інформаційних порталах, для того, щоб з ними ознайомилися в Україні і про них було більше відомо».

Міністр освіти і науки зачитала вітальне слово Президента України Петра Порошенка до лауреатів: «Шановні лауреати, щиросердечно вітаю вас з присудженням звань лауреатів державної премії України в галузі освіти 2017 року. Подані на конкурс роботи здобули широке громадське визнання, що засвідчують відгуки, рецензії, експертні висновки провідних фахівців. Вірю, що ваш багатогранний талант, досвід роботи та невичерпна творча енергія і надалі будуть надійною запорукою реалізації усіх заходів. Зичу вам міцного здоров’я, благополуччя, віри у свої сили та нових творчих внесків у нашу спільну працю».

Вручаючи премію ректору Сумського державного університету Анатолію Васильєву, Лілія Гриневич зазначила: «Конкуренція у вашій номінації була дуже висока. Щиро вітаю!»

Ректор Сумського державного університету Анатолій Васильєв, отримуючи нагороду, висловив вдячність Міністру, членам комітету , Президенту України. «Це оцінка діяльності всього колективу університету, - сказав він. - Ми розцінюємо цю нагороду як поштовх для подальших зусиль СумДУ, його намагань відповідати обличчю сучасного інноваційного європейського університету».

 

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]