Дата публікації:
22 листопада 2017
Кількість переглядів:
1891
Поділитися:

16-17 листопада 2017 року в рамках реалізації грантового проекту ERASMUS + QUAERE «Система забезпечення якості освіти в Україні: розвиток на основі європейських стандартів та рекомендацій» відбулась консультаційна поїздка групи європейських експертів до Сумського державного університету з метою аналізу звітів про самооцінку освітніх програм ННІ БТ «УАБС» («Економічна кібернетика») та факультету ЕлІТ («Інформатика»).

До складу експертної групи ввійшли: Віктор Клабберс (Мережевий університет Стітчінг, Нідерланди), Аудріус Гаргазас (Університет ім. Александраса Стулгінскіса, Литва) та Васіліс Стилянакіс (Університет м. Патри, Греція).

В рамках поїздки європейські експерти зустрілися з внутрішніми та зовнішніми стейкхолдерами: керівництвом Сумського державного університету, відповідальними за внутрішню систему забезпечення якості, студентами, роботодавцями та випускниками.

СумДУ став четвертим закладом вищої освіти України, який відвідала ця делегація та продемонстрував кращі результати за критеріями: якість підготовки звітів з самооцінки вищезазначених освітніх програм та рівень організації й супроводу візиту. Також позитивно оцінено матеріальну базу та інфраструктуру університету; сприятливе середовище для взаємодії студентів, викладачів, керівництва та зовнішніх стейкхолдерів (роботодавців і випускників), зокрема, доступність відкритої комунікації з викладачами і керівництвом; потужну інтеграцію з організаціями-роботодавцями; опитування студентів щодо якості організації освітньої діяльності та освітніх програм; опитування роботодавців щодо якості освітніх програм «Інформатика» та «Економічна кібернетика»; відкритість та публічність інформації про освітню діяльність (репозитарій, бібліотечні сервіси, веб-сайт тощо).

Експертною групою було надано практичні рекомендації щодо удосконалення освітніх програм, звітів з самооцінки та процесів внутрішнього забезпечення якості. Навесні 2018 року заплановано поїздку експертної панелі на чолі з німецьким агентством забезпечення якості ASIIN для пілотної оцінки освітніх програм СумДУ.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]