Дата публікації:
11 грудня 2017
Кількість переглядів:
1449
Поділитися:

8 грудня у Сумському державному університеті відбувся традиційний фестиваль творчості для іноземних студентів. Цього року фестиваль отримав нову назву – «Світ без війни». Перший проректор СумДУ Василь Карпуша у своєму вітальному слові до студентів зазначив: «Наш університет – це дуже велика багатонаціональна родина. Дуже приємно, що захід демонструє: студенти тут живуть мирно, у злагоді, вони підтримують один одного. Ця родина має спільну назву – СумДУ. Я хочу побажати всім нам, у першу чергу, мирного неба. Не забувайте про те, що ваші успіхи сприяють миру на всій Землі!».

Першою частиною заходу став благодійний ярмарок національних страв. Студенти іноземці СумДУ яскраво представляли свої держави та республіки. У національних костюмах, з прапорами у руках, виконуючи національні пісні – іноземці пригощали гостей традиційними стравами своїх країн. Загалом бажаючі спробували 13 страв із різних куточків світу: «Курячий пілав» (Африка), «Салат «Хе» (Азія), «Кята» (Азербайджан), «Рис каррі з куркою» (Індія), «Пироги із зеленню» (Туркменистан), «Курка в лаваші» (арабська страва), «Вареники з картоплею» (Україна), «Потапці» (Україна), «Біріяні» (Індія), плов «Пілав» і «Самоса» (Танзанія), «Мтабель» (Палестина), «Еллоф» (Нігерія). На десерт – традиційний торт від кухарів СумДУ.

Паралельно із дегустацією заморських страв, гості вивчали і культуру іноземців – вчилися писати китайські ієрогліфи, робити традиційні святкові китайські листівки; більш сміливі наважилися на індійське мехенді (малювання хною на тілі).

Після смачного пригощання розпочалася друга частина фестивалю – конкурсна програма. Іноземні та українські студенти об’єдналися задля створення яскравого шоу. У результаті дві години глядачі насолоджувалися колоритними танцями, співом, декламацією авторських віршів талановитих студентів. Вдячні глядачі підтримували артистів не лише оваціями – присутні танцювали та підспівували прямо з місць у глядацькій залі.

За словами одного з організаторів фестивалю заступника директора з виховної роботи Департаменту міжнародної освіти СумДУ Юлії Кац - захід покликаний не лише представити культуру та звичаї різних країн світу, а й об’єднати іноземних студентів університету благородною справою, закликаючи до миру:

«У деяких країнах, які представлені в нашому університеті, тривають війни. Тому ця тема сьогодні актуальна для багатьох студентів – як іноземців, так і українців. Такі заходи дуже важливі для зміцнення міжнародних стосунків».

Фестиваль творчості іноземних студентів вкотре продемонстрував таланти багатонаціональної родини Сумського державного університету.

Сумський державний університет,
вул. Харківська, 116,
м. Суми, Україна, 40007

Контакти для екстреного зв'язку
Інша контактна інформація
Доступ до публічної інформації

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Г, кімната 312
Тел. : +38 0542 687835
e-mail: [email protected]

Сумський державний університет
вул. Харківська, 116,
Корпус Ц, кімната 307
Тел.: +38 0542 687899
e-mail: [email protected]